Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτά είναι τα νέα ηλεκτρικά Toyota

Ελλάδα 7:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτά είναι τα νέα ηλεκτρικά Toyota

ΝΕΑ

Αυτά είναι τα νέα ηλεκτρικά Toyota

ΝΕΑ

Η Toyota παρουσίασε τα πρωτότυπα bZ Sport Crossover και bZ FlexSpace τα οποία προορίζονται για την κινεζική αγορά και έχουν τη σχετική αισθητική και χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota έχει αρχίσει να εμφανίζει όλο και συχνότερα τα σχέδιά της για την ηλεκτροκίνηση και τα νέα μοντέλα της αυτής της τεχνολογίας κίνησης. Αυτή τη φορά τα στελέχη της επικεντρώθηκαν στην Κίνα και παρουσίασαν δύο πρωτότυπα για ισάριθμα νέα μοντέλα που προορίζονται γι’ αυτή.

Αυτά δημιουργήθηκαν σε συνεργασία των Ιαπώνων του τμήματος «TMEC» («Toyota Motor Engineering and Manufacturing») με ομολόγους τους της BYD Toyota και FAW Toyota, δηλαδή των Κινέζων συνεργατών τους.

Το πρώτο ονομάζεται bZ Sport Crossover και είναι ένα σπορτίφ σε σχεδίαση και στυλ όχημα το οποίο χαρακτηρίζεται από το σχετικά αεροδυναμικό και επίμηκες αμάξωμά του και τους μεγάλους θόλους των τροχών.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο μοντέλο που θα προκύψει από αυτό θα απευθύνεται κυρίως στους νέους μεταξύ 25-30 ετών. Το πρωτότυπο bZ Sport Crossover έχει χαρακτηριστικά φώτα και ανάγλυφα τμήματα στα πλαϊνά τού αμαξώματός του, ενώ το εσωτερικό του είναι ευρύχωρο.

Advertisement

Στο ταμπλό του υπάρχουν πολυγωνικό τιμόνι, δύο έγχρωμες οθόνες -με την κεντρική να είναι κυρτή- και πολλές θήκες για την τοποθέτηση μικροαντικειμένων. Στέλεχος της Toyota ανακοίνωσε ότι το πρωτότυπο διαθέτει σύστημα υποβοήθησης του οδηγού όπως και αυτόνομης στάθμευσης και υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης του λογισμικού μέσω πρακτικής «overtheair».

Advertisement

Το δεύτερο πρωτότυπο είναι το bZ FlexSpace το οποίο παραπέμπει σε ένα καινούργιο crossover/SUV μοντέλο το οποίο θα προορίζεται για οικογένειες και θα είναι μεγαλύτερο από το bZ4X.

Η Toyota, ανακοίνωσε ότι τα καινούργια αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα που θα προκύψουν από τα δύο πρωτότυπα θα παρουσιαστούν εντός του 2024 και θα κατασκευάζονται στην Κίνα, από τις FAW Toyota και GAC Toyota. Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει δέκα καινούργια αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα ως το 2026.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα πάνω-κάτω φέρνει η Toyota στα plug-in υβριδικά
Δείτε μια απίστευτη διαφήμιση της Toyota (+video)
Οδηγούμε την Toyota Supra με το χειροκίνητο κιβώτιο

Advertisement