Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota ετοιμάζει καυτό ηλεκτρικό bZ4X

Ελλάδα 17:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota ετοιμάζει καυτό ηλεκτρικό bZ4X

ΝΕΑ

Η Toyota ετοιμάζει καυτό ηλεκτρικό bZ4X

ΝΕΑ

Για την Toyota η ηλεκτροκίνηση δεν είναι μόνο αυτονομίες και στερημένη οδηγική ευχαρίστηση. Και είναι έτοιμη να φέρει στην αγορά κάτι με τις σπορ περγαμηνές της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία χρόνια η Toyota κάνει μια σοβαρή προσπάθεια να αποβάλλει από πάνω της την στάμπα του παγκόσμιου κατασκευαστή. Και έχει καταφέρει να δημιουργήσει μερικά αυτοκίνητα που σημάδεψαν τη νέα δεκαετία, όπως για παράδειγμα το απίστευτο GR Yaris ή τη νέα GR Corolla.

Αυτό το πνεύμα θέλει να το περάσει και στα ηλεκτρικά της μοντέλα. Και εκεί μπαίνει το τμήμα Τoyota Gazoo Racing το οποίο φαίνεται ότι δουλεύει πάνω σε κάτι αρκετά διαφορετικό από ότι έκανε μέχρι σήμερα. Σε μία “καυτή” έκδοση του νέου ηλεκτρικού της εταιρίας, του bZ4X.

To μοντέλο αυτό θα μπορούσε να είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με τα χαρακτηριστικά GR αν τελικά οι άνθρωποι της εταιρίας καταφέρουν να φέρουν έξτρα ισχύ αλλά και σπορ οδηγικά χαρακτηριστικά που να αντιστοιχούν στο πνεύμα της Gazoo Racing.

Advertisement
Advertisement

H εταιρία έχει ήδη παρουσιάσει το αντίστοιχο πρωτότυπο στην έκθεση του Τόκιο το 2022 τον περασμένο Ιανουάριο. Το Toyota bZ4X GR Sport Concept δεν είχε ακόμα κάποια ξεκάθαρα τεχνικά χαρακτηριστικά, όμως ήταν εφοδιασμένο με τροχούς μεγαλύτερης διαμέτρου, χαμηλωμένη ανάρτηση και σήματα GR.

To κύριο ζητούμενο εδώ είναι αν ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα μπορούσε να προσφέρει τα ίδια σπορ χαρακτηριστικά με τα άλλα μοντέλα της εταιρίας με την ένδειξη GR.

Advertisement

O υπεύθυνος μηχανικός για τα μοντέλα bZ παραδέχθηκε ότι βρίσκεται σε επαφές με τους ανθρώπους του τμήματος GR και ότι το σχέδιο είναι μία καλή ιδέα. Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα πρόκειται για ένα καθαρόαιμο GR ή για κάποια πιο σπορτίφ εκδοχή με την ένδειξη GR Sport, και η απόφαση μένει να παρθεί μέσα στους επόμενους μήνες,

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο που παρουσιάσαμε από την πρώτη επαφή μας στην Δανία, βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα e-TNGA η οποία μπορεί να ανταπεξέλθει σε πολύ μεγαλύτερη ιπποδύναμη.

Advertisement

Μένει να δούμε αν η ιαπωνική εταιρία θα αποφασίσει να κάνει το μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, και αν πραγματοποιηθεί θα είναι σίγουρα κάτι μοναδικό για τα δεδομένα της ηλεκτροκίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το Toyota bZ4X στη Δανία
Πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό Toyota bZ4X στην Ελλάδα;
Toyota bZ4X: Ο ηγέτης στα ηλεκτρικά έχει όραμα