Live Κίνηση
Περισσότερα
MERCEDES-EQ-2022

Η Mercedes EQA αποκαλύπτει τον δρόμο του εξηλεκτρισμού

Ελλάδα 10:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes EQA αποκαλύπτει τον δρόμο του εξηλεκτρισμού

MERCEDES-EQ-2022

Η Mercedes EQA αποκαλύπτει τον δρόμο του εξηλεκτρισμού

MERCEDES-EQ-2022

Η Mercedes EQA υιοθετεί την ξεχωριστή σχεδιαστική φιλοσοφία, γαρνιρισμένη με τα κύρια γνωρίσματα που συναντάμε στα high tech μοντέλα της οικογένειας EQ.

Advertisement
Advertisement

Στα μεγάλα ατού της EQA συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων και ο αεροδυναμικός συντελεστής που αποτυπώνεται σε 0,28 Cd, ένα νούμερο που συγκροτείται μέσω πολλών και εντυπωσιακών στοιχείων.

Στο εμπρός τμήμα εδράζεται μια μαύρη κλειστή γρίλια, πάνω στην οποία φιλοξενείται το λογότυπο της εταιρείας από τη Στουτγάρδη. Όμορφη νότα συνιστούν και τα όμορα της γρίλιας φωτιστικά σώματα, τα οποία ενώνονται από μια λεπτή οριζόντια λωρίδα, η οποία δημιουργεί μια ξεχωριστή φωτεινή υπογραφή.

Advertisement
Advertisement

Την… εξηλεκτρισμένη προσωπικότητα της EQA, μάλιστα, τονίζει η μπλε λεπτομέρεια που ενσωματώνεται στους κεντρικούς προβολείς. Στα πλευρά επικρατούν οι καθαρές γραμμές που συναντώνται και στην GLA, ενώ το μεγάλο highlight συνιστούν οι εντυπωσιακές ζάντες, οι οποίες μπορούν να είναι δίχρωμες αλλά και τρίχρωμες.

Η πίσω όψη της Mercedes EQA είναι εξίσου εντυπωσιακή με την μπροστινή. Μια πλατιά λωρίδα ενώνει τα φωτιστικά σώματα, με την πινακίδα κυκλοφορίας να είναι τοποθετημένη στον προφυλακτήρα.

Advertisement

H EQA 250 εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 190 ίππων και 375 Nm ροπής. Η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι χωρητικότητας 66,5 kWh η οποία σε συνδυασμό με μία μέση κατανάλωση της τάξης των 15,7 kWh/100 km (και φυσικά με μηδενικούς ρύπους) παρέχει μία αυτονομία 426 χιλιομέτρων κατά WLTP.

Xάρη σ’ αυτή την αρκετά υψηλή ισχύ, οι επιδόσεις της EQA είναι εξαιρετικές με το 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε μόλις 8,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 km/h. Ο ηλεκτρικός ασύγχρονος κινητήρας που είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο μίας σχέσης και είναι ιδιαίτερα compact σε μέγεθος και αρκετά ελαφρύς.

Advertisement

Ο ηλεκτροκινητήρας αυτός μαζί με το σύστημα ψύξης, το ηλεκτρονικό σύστημα ισχύος και το κιβώτιο με σταθερή σχέση μετάδοσης και το διαφορικό, συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο, ενιαίο σύνολο – το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης (eATS).

Υπάρχει επίσης σύστημα ανάκτησης της ενέργειας μέσω της πέδησης το οποίο διαθέτει τέσσερις βαθμίδες λειτουργίας συν μία αυτόματη, το οποίο ενεργοποιείται και ελέγχεται από τα paddles που είναι τοποθετημένα πίσω από το τιμόνι.

Advertisement

Με τη Mercedes EQA να είστε πεπεισμένοι πως θα απολαμβάνετε μόνιμα την μέγιστη απόδοση της μπαταρίας μάλιστα… παντός καιρού. Η τεχνολογία και οι έξυπνες λύσεις της νέας EQA σας λύνουν κυριολεκτικά τα χέρια, διώχνοντας κάθε λογής έγνοιες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η έξυπνη μπαταρία της νέας Mercedes EQA (video)
Επίσημο: Νέες, τετρακίνητες Mercedes EQA!
Πως τα πάει η Mercedes-Benz EQA στο τεστ ταράνδου; (video)