Live Κίνηση
Περισσότερα
MERCEDES-EQ-2022

Mercedes EQA: Η προσιτή ηλεκτρική πολυτέλεια

Ελλάδα 8:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes EQA: Η προσιτή ηλεκτρική πολυτέλεια

MERCEDES-EQ-2022

Mercedes EQA: Η προσιτή ηλεκτρική πολυτέλεια

MERCEDES-EQ-2022

Με δυναμικά χαρακτηριστικά επιδόσεων σε συνδυασμό με μία premium σχεδιαστική και κατασκευαστική προσωπικότητα, η νέα EQA αποτελεί την ιδανική εισαγωγή στον μαγικό κόσμο των ηλεκτρικών μοντέλων της Mercedes-Benz.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας πλέον σε πλήρη ανάπτυξη την στρατηγική της για την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και με μία πλήρη γκάμα μοντέλων σε όλες τις κατηγορίες, η Mercedes-Benz έχει αποκτήσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό σε όλο τον κόσμο. Κομβικό μοντέλο σε αυτή τη νέα εποχή είναι η μικρή EQA, ένα αυτοκίνητο που αποτελεί την οικονομικά πιο προσιτή προσέγγιση της ηλεκτροκίνησης όπως την βλέπει και την δημιουργεί η Mercedes-Benz.

Βασισμένη πάνω στην συμβατική GLA η EQA ανοίγεται σε μία νέα εποχή κινητικότητας, με την ηλεκτροκίνηση να φέρνει μία νέα εμπειρία οδήγησης με πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα, όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για την ίδια την ευχαρίστηση που αποκομίζει ο οδηγός από έναν εντελώς διαφορετικό και άκρως ελκυστικό τρόπο λειτουργίας του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Με την EQA η Mercedes-Benz προσαρμόζει την ηλεκτρική αισθητική και την νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρίας σε ένα συμπαγές SUV. Χαρακτηριστικά στοιχεία αυτής της νέας προσέγγισης είναι η επένδυση black panel στην κλειστή μάσκα εμπρός με ενσωματωμένο το αστέρι της εταιρίας.

Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με μία φωτεινή λωρίδα που προσδίδει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στο αυτοκίνητο. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό είναι οι γαλάζιες λεπτομέρειες που βρίσκονται μέσα στον προβολέα, βασικό γνώρισμα όλων των μοντέλων EQ.

Advertisement

Απόλυτα μοντέρνο είναι και το πίσω μέρος με τα πολύ όμορφα LED φωτιστικά σώματα και την φωτεινή λωρίδα που τα ενώνει μεταξύ τους και προσδίδει μια αίσθηση μεγαλύτερου πλάτος στο αυτοκίνητο. Στα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μοντέλου είναι οι νέας σχεδίασης ζάντες, με όμορφες δίχρωμες και τρίχρωμες πινελιές και διαστάσεις που μπορούν να φθάσουν έως και τις 20 ίντσες.

Advertisement

Βασισμένη πάνω στο δάπεδο της GLA, η EQA έχει σημαντικές ενισχύσεις για την υποδοχή του ηλεκτρικού συστήματος και μία πολύ προσεγμένη διάταξη για την στήριξη της μπαταρίας, η οποία αυξάνει την ακαμψία του αμαξώματος και προστατεύεται απόλυτα από το ενδεχόμενο μίας σύγκρουσης.

Ιδιαίτερα προσεγμένη είναι και η αεροδυναμική σχεδίαση, με Cd 0,28, διαθέτοντας ειδικές επεμβάσεις στο αμάξωμα που διοχετεύουν τον αέρα για καλύτερη ψύξη των ηλεκτρικών συστημάτων και την ίδια στιγμή εξασφαλίζουν χαμηλότερη κατανάλωση αλλά και μικρότερα επίπεδα θορύβου στο σαλόνι.

Το σαλόνι είναι αντίστοιχο με τα πολύ υψηλά στάνταρ όλων των αυτοκινήτων της Mercedes-Benz, διαθέτοντας και σε αυτόν τον τομέα κάποιες φουτουριστικές πινελιές που αντανακλούν το ηλεκτρικό υπόβαθρο του αυτοκινήτου. Κεντρικό στοιχείο στην εμφάνιση του σαλονιού είναι το εξελιγμένο σύστημα infotainment MBUX που προσφέρει διαισθητικό χειρισμό και ένα πλήθος σύγχρονων λειτουργιών.

Advertisement

Το MBUX μπορεί να διαμορφώνεται εξατομικευμένα με τη βοήθεια διάφορων επιλογών και διαθέτει μία πληθώρα συστημάτων για την εξυπηρέτηση του οδηγού, μεταξύ των οποίων πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα, φωνητικές εντολές ή ένα πολύ πρακτικό και εύχρηστο Head Up Display.

Ο εξοπλισμός της EQA βρίσκεται σε κορυφαία επίπεδα για την κατηγορία, με την πιο πλήρη έκδοση Premium να περιλαμβάνει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες για την υποβοήθηση του οδηγού και την ασφάλεια των επιβατών.

Ενώ παράλληλα διατίθεται μία τεράστια πανοραμική οροφή, ένα εκπληκτικό ηχοσύστημα της Burmester, αυτόματο κλιματισμό THERMOTRONIC, σύστημα ασύρματης φόρτισης κινητών, και πολλά ακόμα.

Το σύστημα Navigation με Ηλεκτρική Νοημοσύνη έχει πολλές επιπλέον λειτουργίες με τις οποίες εξασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση του ταξιδιού Αναζητώντας σε πραγματικό χρόνο το καλύτερο δυνατό σενάριο με βάση την κατανάλωση του αυτοκινήτου, την θερμοκρασία και την τοπογραφία της διαδρομής, επιλέγει τους φορτιστές που είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες της διαδρομής, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να φθάσει χωρίς προβλήματα και με το λιγότερο δυνατό άγχος για τον οδηγό στον προορισμό του.

Όσο για την πολυτέλεια, η Mercedes-Benz παραμένει πιστή στην παράδοσή της, επιλέγοντας κορυφαίας ποιότητας υλικά για το σαλόνι και ένα ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό από την βασική έκδοση.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και μία πολύ εξονυχιστική μελέτη γύρω από το NVH (Θόρυβος, Κραδασμοί, Τραχύτητα), με αποτέλεσμα το σαλόνι της EQA να είναι μία πραγματική εμπειρία αθόρυβης λειτουργίας και πολυτελούς μετακίνησης.

H Mercedes-Benz EQA διατίθεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος και δύο διαφορετικές επιλογές μετάδοσης της κίνησης, έχοντας και οι τρεις την μπαταρία των 66,5 kWh. Η EQA 250 αποδίδει 190 ίππους και έχει αυτονομία 486 χιλιόμετρα (NEDC). H EQA 300 4MATIC και η EQA 350 4MATIC διαθέτουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ, έναν σε κάθε άξονα και χάρη στο σύστημα μετάδοσης eATS είναι και τετρακίνητες.

Η πρώτη αποδίδει 228 ίππους και ροπή 390 Nm με το 0-100 χλμ. ώρα να γίνεται σε 7,7 δευτερόλεπτα. Η δεύτερη και πιο ισχυρή μέχρι στιγμής φθάνει τους 292 ίππους, με το 0-100 χλμ/ώρα να επιτυγχάνεται σε μόλις 6,0 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα και στις δύο περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ/ώρα.

Με δεδομένη την μέση κατανάλωση των 15,5 kWh/100 χλμ. που ανακοινώνει το εργοστάσιο, η αυτονομία τους μπορεί να φθάσει έως και τα 432 χλμ. με βάση το πρότυπο WLTP.

Η φόρτιση της ΕQA είναι μία απλή και ιδιαίτερα εύκολη διαδικασία. Η εταιρία εξυπηρετεί τον καταναλωτή προσφέροντας το Mercedes-Benz Wallbox Home, το οποίο διαθέτει μόνιμο καλώδιο Τύπου 2. Πρόκειται για έναν σταθμό φόρτισης με ισχύ έως και 22 kW, ο οποίος διαθέτει πολλές ευκολίες για τον πελάτη και εγκαθίσταται από εξειδικευμένο προσωπικό σε συνεργασία με την Elpedison.

Όπως και σε όλες τις άλλες ηλεκτρικές EQ η Mercedes-Benz παρέχει εγγύηση καλής λειτουργίας της μπαταρίας για 8 χρόνια ή 160.000 χιλιόμετρα.

Σε δημόσιους χώρους φόρτισης η EQA μπορεί να φορτίζει με ισχύ έως και 100 kW φθάνοντας την μπαταρία από το 10 έως το 80% σε μόλις 30 λεπτά.

Μάλιστα η εταιρία παρέχει την υπηρεσία Mercedes me Charge η οποία δείχνει τους φορτιστές που υπάρχουν στην διαδρομή, έτσι ώστε ο οδηγός να προγραμματίσει τις στάσεις και τον ανεφοδιασμό κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-Benz EQA: Κορυφαία απόδοση και αυτονομία
Mercedes-Benz EQA: Με εντυπωσιακό ψηφιακό κόσμο
Τα ξεχωριστά πακέτα εξοπλισμού της Mercedes-Benz EQA