Live Κίνηση
Περισσότερα
MERCEDES 2024

Οι νέες Mercedes-Benz EQA και EQB αναβαθμίζουν την ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 21:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι νέες Mercedes-Benz EQA και EQB αναβαθμίζουν την ηλεκτροκίνηση

MERCEDES 2024

Οι νέες Mercedes-Benz EQA και EQB αναβαθμίζουν την ηλεκτροκίνηση

MERCEDES 2024

Οι νέες Mercedes EQA και EQΒ αναβαθμίζονται περαιτέρω καθώς διαθέτουν πλέον ανανεωμένη εμφάνιση, μεγαλύτερη αποδοτικότητα και αυτονομία καθώς και επιμέρους ειδικά χαρακτηριστικά προηγμένης τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

Με εντυπωσιακό SUV αμάξωμα, πανίσχυρο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και προνοητική πλοήγηση που επιστρατεύει το Electric Intelligence, τα δύο αμιγώς ηλεκτρικά compact SUV της Mercedes-Benz προκαλούν εκ νέου το κοινό με τις δυνατότητες και την ωριμότητά τους.

Το προηγμένο σύστημα πολυμέσων MBUX προσφέρει βελτιωμένο χειρισμό με φωνητικές εντολές, ενώ και τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης έχουν αναβαθμιστεί στο σύνολό τους καταλυτικά.
Σε ότι αφορά τώρα στις καινοτομίες των νέων και αξιόλογων ηλεκτρικών SUV της Mercedes, ξεχωρίζουν τόσο η τεχνολογία φόρτισης Plug & Charge όσο και τα προαιρετικά Sound Experiences για μια εντυπωσιακή ακουστική εντός του αυτοκινήτου.

Και στους δυο αυτούς τομείς συναντάμε στοιχεία από μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλα της Mercedes τα οποία βρίσκουν για πρώτη φορά θέση στις νέες EQA και EQB. Σχεδιαστικά και οι δυο εναρμονίζονται με τη νέα και χαρακτηριστική εταιρική ταυτότητα.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, οι νέες Mercedes EQA και EQB έχουν τονώσει περισσότερο τον χαρακτήρα τους. Γι αυτό τον λόγο μια φωτεινή λωρίδα συνδέει τα φώτα πορείας ημέρας των προβολέων, ενώ ο νέος προφυλακτήρας τονίζει το πλάτος του μπροστινού τμήματος του αυτοκινήτου.

Ο πλούσιος και πολυτελής εσωτερικός χώρος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το τιμόνι νέας γενιάς με χειριστήρια αφής, καθώς και τον διάκοσμο σε καφέ ξύλο φλαμουριάς με ανοικτούς πόρους, μοτίβο Mercedes-Benz και μοτίβο Mercedes-Benz με φωτισμό. Εδώ μέσα νιώθεις πολύ cool σε σημείο να ευγνωμονείς τον γερμανό κατασκευαστή για την συγκεκριμένη εκλεπτυσμένη εκτέλεση.

Στα ακόμη πιο ουσιαστικά, η νέα αμιγώς ηλεκτρική Mercedes EQA διώχνει το άγχος από τον οδηγό, αφού η αυτονομία της αυξήθηκε στα 560 χιλιόμετρα, κατά WLTP. Τα μέτρα περιλαμβάνουν αεροδυναμικές βελτιώσεις και ελαστικά βελτιστοποιημένης αντίστασης κύλισης.

Advertisement

Η νέα λειτουργία μεγιστοποίησης αυτονομίας προσφέρει πλεονεκτήματα στην καθημερινή χρήση: οι καταναλωτές ενέργειας, όπως η οθόνη ή ο κλιματισμός, μπορούν να απενεργοποιούνται ή να περιορίζεται η λειτουργία τους προς όφελος της αυξημένης αυτονομίας.

Με τη λειτουργία Plug & Charge της υπηρεσίας Mercedes me Charge, οι πελάτες μπορούν να φορτίζουν τις ανανεωμένες EQA και EQΒ ακόμα πιο άνετα σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης με δυνατότητα Plug & Charge: Μετά τη σύνδεση του καλωδίου φόρτισης, η διαδικασία φόρτισης ξεκινά αυτόματα, χωρίς να απαιτείται επιπρόσθετος έλεγχος ταυτότητας του πελάτη. Το όχημα κι ο σταθμός φόρτισης επικοινωνούν απευθείας μέσω του καλωδίου φόρτισης, με την προϋπόθεση ότι ο πελάτης έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία Plug & Charge στην επισκόπηση υπηρεσιών.

Advertisement

Η Mercedes-Benz και οι εταιρείες διαχείρισης των σταθμών φόρτισης εργάζονται συνεχώς για την επέκταση της λειτουργίας Plug & Charge σε όλο και περισσότερους σταθμούς φόρτισης. Η συμβατότητα ενός σταθμού φόρτισης με τη λειτουργία Plug & Charge εμφανίζεται προβάλλοντας στοιχεία του σταθμού φόρτισης στην οθόνη του οχήματος και στην εφαρμογή Mercedes me App.

Τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης υιοθετούν βελτιωμένη τεχνολογία αισθητήρων. Αυτή περιλαμβάνει μια νέα μονοσκοπική κάμερα πολλαπλών λειτουργιών και μια νέα εφεδρική κάμερα. Το προαιρετικό πακέτο υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνει εκτενώς βελτιωμένες λειτουργίες. Για παράδειγμα, η ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας λειτουργεί πλέον πιο άνετα επεμβαίνοντας στη διεύθυνση αντί του ESP.

Το μέγιστο φορτίο ρυμούλκησης των εκδόσεων 4MATIC της νέας Mercedes EQΒ ανέρχεται στα 1.700 κιλά. Για πρώτη φορά το μοντέλο διατίθεται προαιρετικά ως πενταθέσια έκδοση με διάταξη ρυμουλκούμενου. Ο οικογενειακός του χαρακτήρας τονίστηκε ακόμη περισσότερο έχοντας βέβαια κοινό παρονομαστή με τις υπόλοιπες Mercedes, την πολυτέλεια και τον πολύ πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας.

Advertisement

Οι νέες Mercedes EQA και EQB δημιουργούν νέα δεδομένα στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών SUV που προάγουν σε πρώτο πλάνο την πολυτέλεια, την ασφάλεια, την ευρυχωρία και τους μηδενικούς ρύπους μαζί με τη διακεκριμένη αίσθηση των παραδοσιακών Mercedes.