Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Wolff: Είμαστε 10 μήνες πίσω από την Red Bull

Ελλάδα 16:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Wolff: Είμαστε 10 μήνες πίσω από την Red Bull

FORMULA 1

Wolff: Είμαστε 10 μήνες πίσω από την Red Bull

FORMULA 1

Ο επικεφαλής της Mercedes εξέφρασε την εκτίμησή του για το πόσο πίσω από την Red Bull πιστεύει ότι βρίσκεται η ομάδα του. Είναι σίγουρος, όμως, ότι η Mercedes κινείται στην σωστή κατεύθυνση.

Advertisement
Advertisement

Ήταν μία δύσκολη χρονιά για την μόνιμη πρωταθλήτρια κατασκευαστών από το 2014. Η Mercedes είχε προκαλέσει, αρχικά, αίσθηση στις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν, όταν παρουσίασε το επαναστατικό “zeropods” σχέδιο της W13. Όμως, ο εντυπωσιασμός δεν κράτησε πολύ.

Ήδη από τους πρώτους αγώνες είχε γίνει φανερή η υστέρηση της νέας Mercedes έναντι των Red Bull και Ferrari. Το αυτοκίνητο μπορεί να έδειχνε πρωτοποριακό. Εντούτοις, το χρονόμετρο δεν δικαίωσε την επιλογή της σχεδιαστικής ομάδας στο Brackley.

Advertisement
Advertisement

Τα προβλήματα ήταν πολλά. Ανεξέλεγκτη κάθετη ταλάντωση σε μέσες και υψηλές ταχύτητες, αδυναμία εκμετάλλευσης των πιο μαλακών γομών της Pirelli και αστάθεια κατά την επιβράδυνση ήταν μερικά, μόνο, από αυτά. Σύμφωνα με τον Toto Wolff, όλα τα παραπάνω προκλήθηκαν από μία μόνο λάθος απόφαση που λήφθηκε από την ομάδα σχεδιασμού κατά τον περσινό Οκτώβριο.

“Σίγουρα η Red Bull θα είναι ανταγωνιστική και του χρόνου” δήλωσε ο επικεφαλής της Mercedes. “Εμείς έχουμε χάσει οκτώ με δέκα μήνες εξέλιξης σε σχέση με αυτούς επειδή αρχικά δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε ποιο ήταν το πρόβλημα με το αυτοκίνητό μας. Έπειτα από τους τελευταίους αγώνες, όμως, γνωρίζουμε” συνέχισε.

Advertisement

Για τον Wolff μία πιθανή κατάκτηση της 2ης θέσης -έπεται 40 βαθμών της Ferrari με 2 αγώνες να απομένουν- στους κατασκευαστές θα ήταν ένα πολύ θετικό μήνυμα. Όμως, αυτό δεν αποσπά την ομάδα από τον στόχο της επιστροφής στην κορυφή. “Θα ήταν μια παρηγοριά. Όμως, εμείς σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα. Θέλουμε, απλώς, να έχουμε και πάλι ένα γρήγορο αυτοκίνητο στην πίστα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alonso: Τα πρωταθλήματα του Verstappen έχουν μεγαλύτερη αξία από του Hamilton
F1 GP Μεξικού: Ο Verstappen των ρεκόρ!
Στο Las Vegas τα πιο ακριβά εισιτήρια στην ιστορία της F1!

Advertisement