Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Wolff: Ας κερδίσουμε ακόμη κι αν μοιάζουμε με την Red Bull!

Ελλάδα 5:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Wolff: Ας κερδίσουμε ακόμη κι αν μοιάζουμε με την Red Bull!

FORMULA 1

Wolff: Ας κερδίσουμε ακόμη κι αν μοιάζουμε με την Red Bull!

FORMULA 1

Αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να φέρει τη Mercedes και πάλι στις επιτυχίες εμφανίζεται ο Toto Wolff. Ακόμη και εάν η W14 μετατραπεί σε… RB19!

Advertisement
Advertisement

Αναμφίβολα τα ασημί (ή μαύρα ενίοτε) βέλη περνούν την χειρότερη περίοδό τους από την τριετία 2010-2012. Με μόλις μία νίκη σε είκοσι τέσσερις αγώνες, οι άνθρωποι της Mercedes απέχουν πολύ από το να αισθάνονται ικανοποιημένοι.

Και πώς να μην τους ξενίζει αυτή η πενιχρότητα αποτελεσμάτων; Άλλωστε μιλάμε για μία ομάδα η οποία είχε κυριαρχήσει για μία οκταετία στο σπορ. Επομένως, δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει η τοποθέτηση του Toto Wolff σχετικά με το πόσο είναι διατεθειμένος να ρίξει το εγώ του προκειμένου η ομάδα του να επιστρέψει στις νίκες.

Advertisement
Advertisement

Μετά τον αγώνα στο Μπαχρέιν, ο Αυστριακός είχε δηλώσει δημόσια ότι η ομάδα πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση στον σχεδιασμό του μονοθέσιου της. Δύο εβδομάδες αργότερα, μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι δεν θα είχε πρόβλημα ακόμη και εάν η νέα Mercedes ήταν ολόιδια με την Red Bull!

«Εάν το μονοθέσιο μας είναι σαν της Red Bull, τότε θα βάλουμε κάπου ένα μικρό αυτοκόλλητο ταύρου. Εάν είναι γρήγορο δεν θα ντρέπομαι καθόλου» δήλωσε ο επικεφαλής της Mercedes. «Νομίζω ότι εδώ που είμαστε δεν υπάρχει, πλέον, κανένας δογματισμός για το πώς θα έπρεπε να μοιάζει το αυτοκίνητο» συμπλήρωσε.

Τουλάχιστον έξι μήνες πίσω

Advertisement

Η Mercedes ξεκίνησε την σεζόν ευελπιστώντας να κλείσε την ψαλίδα σε σχέση με την Red Bull. Ωστόσο, αντί να συμβεί αυτό, οι Γερμανοί είδαν την πελατειακή τους Aston Martin να τους προσπερνά σε επιδόσεις. Μία Aston Martin η οποία είχε αλλάξει ριζικά το μονοθέσιο της ήδη από τα μέσα της προηγούμενης σεζόν. Και αυτό το αναγνωρίζει ο Wolff.

«Όπως απέδειξε η Aston Martin, μπορείς να έχεις μεγάλη βελτίωση μέσα σε 6-7 μήνες. Βελτίωση ικανή να σε φέρει από τη μέση στην κορυφή της κατάταξης» συνέχισε ο Wolff. «Αυτό είναι καλό για όλους μας. Δείχνει ότι μπορείς να ανακάμψεις μέσα στη χρονιά εάν κάνεις τα σωστά βήματα» υπογράμμισε.

Advertisement

Ο Wolff θεωρεί ότι η Mercedes βρίσκεται έξι με δώδεκα μήνες πίσω από την Red Bull στον τομέα του σχεδιασμού των νέων μονοθέσιων. Ωστόσο διατηρεί την αισιοδοξία του. «Δεν θέλω να φανώ ανόητα αισιόδοξος. Ωστόσο βλέπουμε να συμβαίνουν πράγματα τα οποία θεωρητικά είναι εφικτά και για εμάς. Και αυτό μας δίνει ώθηση για τη συνέχεια» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Μπορεί ο Perez να γίνει διεκδικητής; (+video)
Senna: Μίνι-σειρά στο Netflix για το μεγάλο Βραζιλιάνο
Mclaren: Παρελθόν από την ομάδα ο James Key

Advertisement