Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

VCARB F1: Παρουσίασε το μονοθέσιο της για το 2024 (+video)

Ελλάδα 8:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VCARB F1: Παρουσίασε το μονοθέσιο της για το 2024 (+video)

FORMULA 1

VCARB F1: Παρουσίασε το μονοθέσιο της για το 2024 (+video)

FORMULA 1

Η δεύτερη ομάδα που ανήκει στον όμιλο της Red Bull, παρουσίασε το μονοθέσιο της για την φετινή σεζόν. Το αγωνιστικό θα αποκαλείται RB-01.

Advertisement
Advertisement

Η τελετή έγινε στο Λας Βέγκας στα πλαίσια των πολλών events που λαμβάνουν χώρα εκεί αυτήν την εβδομάδα λόγω της διεξαγωγής του Super Bowl την Κυριακή.

Παρόντα ήταν όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της ομάδας. Εκεί ήταν, φυσικά, και οι δύο οδηγοί της ομάδας, Ντάνιελ Ρικιάρντο και Γιούκι Τσουνόντα. Λίγες ώρες νωρίτερα η RB F1 είχε δημοσιοποιήσει τις αγωνιστικές στολές των δύο οδηγών. Έτσι είχαμε πάρει μία πρώτη ιδέα για τον χρωματισμό του μονοθέσιου που παρουσιάστηκε σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Το 2024 θα είναι μία κομβική χρονιά για την junior team της Red Bull. Ήδη από το τέλος της περσινής σεζόν είχαν κλείσει σημαντικές αλλαγές τόσο στην ιεραρχία της, στον τρόπο λειτουργίας της και φυσικά στο όνομά της.

Advertisement

Οι Λοράν Μεκίζ και Πέτερ Μπάγιερ αντικατέστησαν τον επί 18 χρόνια επικεφαλής της ομάδας, Φραντς Τοστ. Επιπλέον το μεγαλύτερο μέρος των λειτουργειών της RB F1 θα διεξάγεται, πλέον, από την Αγγλία και όχι από την Φαέντσα όπου και η έδρα της ιστορικής Minardi από την οποίαν έχει προέλθει.

Ο χρωματισμός της VCARB 01 θυμίζει έντονα το livery της Toro Rosso από την περίοδο 2017-2018. Όπως αναμενόταν οι ομοιότητες του μονοθέσιου με τις δύο τελευταίες Red Bull είναι εμφανείς. Η εμπρός ανάρτηση άλλαξε στα πρότυπα της περσινής πρωταθλήτριας. Το πλαϊνά είναι επίσης ανασχεδιασμένα.

Η συνεργασία με την Red Bull

Advertisement

Η μητρική Red Bull επιθυμούσε αυτήν την αλλαγή κυρίως ώστε η συνεργασία της RB F1 με την Red Bull Racing να γίνει πιο εύκολη. Ήδη στους τελευταίους αγώνες του 2023 είδαμε την -τότε- AlphaTauri να υιοθετεί λύσεις της RB19, με σημαντική βελτίωση των επιδόσεών της. Για φέτος είναι εξαιρετικά πιθανό να δούμε ακόμη περισσότερες τέτοιες αντιγραφές, αν και πολλές ομάδες έχουν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους για το ζήτημα.

Πέρσι η AlphaTauri είχε τερματίσει 8η στην κατάταξη του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Ήταν μία μάλλον μέτρια σεζόν η οποία σημαδεύτηκε και από τις αλλαγές οδηγών στην διάρκεια της χρονιάς. Η επιλογή Ντε Βρις αποδείχτηκε λάθος τελικά και ο Ρικιάρντο επέστρεψε στην ενεργό δράση για να τον αντικαταστήσει.

Ωστόσο ο Αυστραλός τραυματίστηκε στις ελεύθερες δοκιμές του Ζαντβούρ και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Λίαμ Λώσον να κάνει το δικό του ντεμπούτο. Ο Νεοζηλανδός άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και ενίσχυσε την θέση του εντός του στρατοπέδου της Red Bull.

Φυσικά η εμπειρία του Ρικιάρντο -όπως και το γκελ που έχει το όνομά του- είναι σαφώς πιο μεγάλη. Έτσι ο Αυστραλός επέστρεψε στο τέλος της χρονιάς πέρσι και παραμένει για το 2024 δίπλα στον… μόνιμο Γιούκι Τσουνόντα. Στόχος της RB F1 για φέτος είναι η καθιέρωση στο μέσο της κατάταξης.

Ο Ρικιάρντο δήλωσε αισιόδοξος για τη νέα σεζόν. «Νομίζω ότι κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω περισσότερα για την ώρα. Αισθάνομαι ότι δεν είμαστε πια μία junior team» σημείωσε ο Αυστραλός. Αυτό μένει να φανεί και στην πίστα, θα συμπληρώναμε εμείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Racing Bulls, Sauber και Haas-Alfa Romeo το 2024;
F1: Visa Cash App RB αντί AlphaTauri
F1: Σημαντικές προσλήψεις για την RB F1 Team