Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Σημαντικές προσλήψεις για την RB F1 Team

Ελλάδα 17:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1: Σημαντικές προσλήψεις για την RB F1 Team

FORMULA 1

F1: Σημαντικές προσλήψεις για την RB F1 Team

FORMULA 1

Η Visa Cash App RB F1 Team ανακοίνωσε χθες την πρόσληψη τριών στελεχών σε νευραλγικές θέσεις. Όλα τους έχουν μεγάλη εμπειρία στον χώρο της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για τους Τιμ Γκος, Άλαν Περμέιν και Γκιγιομ Καστελάνι. Η αδελφή ομάδα της Red Bull ευελπιστεί ότι οι τρεις τους θα την βοηθήσουν να κάνει το επόμενο βήμα στο μεσοπρόθεσμο μέλλον.

Ο Γκος μεταβαίνει στην RB F1 Team από την FIA όπου είχε διατελέσει τεχνικός διευθυντής για τα ζητήματα αγώνων μονοθέσιων. Μεταξύ του 1990 και του 2018 είχε εργαστεί για την McLaren και είχε συμβάλλει στην κατάκτηση πολλών πρωταθλημάτων. Θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα τον Οκτώβριο και θα αναφέρεται κατευθείαν στον επικεφαλής της ομάδας, Λοράν Μεκίζ.

Advertisement
Advertisement

Το δεύτερο όνομα, του Άλαν Περμέιν, είναι πολύ γνωστό σε όσους παρακολουθούν το σπορ από κοντά. Ο Βρετανός έχει εργαστεί για δεκαετίες στην F1 όντας μέλος των διάφορων ομάδων που είχαν την έδρα τους στο Ένστοουν. Δηλαδή ξεκίνησε από την Benetton F1 το 1989 και ακολούθησε την ομάδα σε όλες τις… μετέπειτα εκδόσεις της.

Ήταν παρών στα πρωταθλήματα του Σουμάχερ, του Αλόνσο (Renault), και παρέμεινε στο Ένστοουν όταν και επί Lotus F1, Renault F1. Διετέλεσε αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, θέση την οποίαν διατήρησε και όταν η ομάδα μετονομάστηκε σε Alpine F1. Τον ίδιο ρόλο θα έχει και στην VCARB F1.

Advertisement

Τέλος, η αδελφή ομάδα της Red Bull προσέθεσε και έναν αεροδυναμιστή της μητρικής εταιρίας στο δυναμικό της. Πρόκειται για τον Γκιγιόμ Καστελάνι ο οποίος είχε ενταχθεί στην αυστριακή ομάδα από την McLaren το 2020. Τόσο ο Καστελάνι όσο και ο Περμέιν θα αναλάβουν άμεσα τα καθήκοντά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Racing Bulls, Sauber και Haas-Alfa Romeo το 2024;
F1: Visa Cash App RB αντί AlphaTauri
Ferrari: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την SF-24 (+video)

Advertisement