FORMULA 1

F1: Visa Cash App RB αντί AlphaTauri

Ελλάδα 16:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1: Visa Cash App RB αντί AlphaTauri

FORMULA 1

F1: Visa Cash App RB αντί AlphaTauri

FORMULA 1

Η -πρώην- AlphaTauri επιβεβαίωσε την αλλαγή του ονόματός της σε Visa Cash App RB και θα παρουσιάσει το μονοθέσιο της στις 8 Φεβρουαρίου στο Λας Βέγκας.

Advertisement
Advertisement

Παρά τις φήμες σχετικά με την μετονομασία της junior team της Red Bull σε Racing Bulls, κάτι τέτοιο δεν συνέβη τελικά.

Η ομάδα θα φέρει, λοιπόν, τα ονόματα των δύο κύριων χορηγών της. Η Visa είναι χορηγός όλων των ομάδων που συνδέονται με την Red Bull όπως και της ίδιας της μητρικής ομάδας. Τα αυτοκόλλητά της θα βρίσκονται και στα μονοθέσια των Φερστάπεν-Πέρεζ φέτος. Όσο για την Cash App, η εταιρία αυτή ήταν ήδη χορηγός της Red Bull από το 2021.

Advertisement
Advertisement

Έτσι η συνέχεια της ομάδας που είχε ιδρυθεί ως Minardi το 1979 και έτρεξε στο πρώτο της GP στην Βραζιλία του 1985, θα φέρει απλώς τα ονόματα των δύο προαναφερθέντων χορηγών της. Η Minardi είχε περάσει στην ιδιοκτησία της RB το 2005 και από την επόμενη χρονιά μετονομάστηκε σε Toro Rosso. Από το 2020 μέχρι κι εχθές η ομάδα ονομαζόταν AlphaTauri.

Η εξέλιξη αυτή είναι μία ακόμη ένδειξη της… σύσφιξης των σχέσεων ανάμεσα στην Red Bull και την junior ομάδα της. Πολλοί ισχυρίζονται ότι το μονοθέσιο που θα δούμε στο Βέγκας στις 8 Φεβρουαρίου θα είναι μία RB19 με διαφορετικό χρωματισμό απλώς.

Advertisement

Το γεγονός αυτό έχει ξεσηκώσει αρκετές αντιδράσεις με τον Ζακ Μπράουν της McLaren να καλεί τις FIA και F1 να ελέγξουν το κατά πόσον τα πάντα γίνονται σύννομα. Ο Κρίστιαν Χόρνερ, από την άλλη, έχει απαντήσει ότι η συνεργασία των δύο ομάδων γίνεται μέσα στα πλαίσια των κανονισμών. Όλα δείχνουν, όμως, ότι το θέμα θα έχει συνέχεια κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Racing Bulls, Sauber και Haas-Alfa Romeo το 2024;
AlphaTauri: Με Ρικιάρντο και Τσουνόντα το 2024 (+video)
AlphaTauri: Ποιο θα είναι το νέο της όνομα;