Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Βασέρ: Προειδοποιεί για τη νέα συμφωνία ομόνοιας

Ελλάδα 17:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βασέρ: Προειδοποιεί για τη νέα συμφωνία ομόνοιας

FORMULA 1

Βασέρ: Προειδοποιεί για τη νέα συμφωνία ομόνοιας

FORMULA 1

Ο επικεφαλής της Ferrari με δηλώσεις του έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ενόψει των διαπραγματεύσεων για τη νέα συμφωνία ομόνοιας στην F1.

Advertisement
Advertisement

Η τρέχουσα συμφωνία λήγει στο τέλος του 2025 και από το 2026 θα τεθεί σε ισχύ η ένατη κατά σειρά. Σε αυτήν θα καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για τη λειτουργία του πρωταθλήματος και -κυρίως- τα οικονομικά ζητήματα.

Το φλέγον θέμα τον τελευταίο καιρό δεν είναι άλλο από την έγκριση της συμμετοχής Andretti στο πρωτάθλημα από το 2025. Η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων είναι αντίθετη προς την αύξηση των συμμετοχών από 10 σε 11. Και η Ferrari είναι από τις ομάδες που το έχουν εκφράσει πιο έντονα αυτό.

Advertisement
Advertisement

«Εάν έχεις 11 αντί για 10 ομάδες στο πρωτάθλημα είσαι πιο εκτεθειμένος οικονομικά» δήλωσε ο Βασέρ. «Όταν μία επιχείρηση πηγαίνει καλά, είναι λογικό να είσαι και αισιόδοξος. Ωστόσο πρέπει να θυμάσαι ότι δεν θα διαρκέσει για πάντα» συμπλήρωσε.

«Από τη μία πιέζουμε να αυξήσουμε το όριο μπάτζετ σε κάθε συνεδρίαση λόγω του πληθωρισμού. Και από την άλλη θέλουμε να μειώσουμε τα εισοδήματα με την αύξηση των ομάδων. Δεν είναι εύκολο να τρέξεις μία επιχείρηση όταν γίνονται τόσες πολλές αλλαγές μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Φοβάμαι ότι δεν μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος» υπογράμμισε ο Γάλλος.

Advertisement

Με τις απόψεις του Βασέρ συντάσσονται οι υπόλοιπες 8 από τις 9 ομάδες του grid. Μόνο η McLaren έχει εκφραστεί θετικά δημοσίως για την προοπτική της εισόδου Andretti στο πρωτάθλημα. Οι διαπραγματεύσεις για τη νέα συμφωνία ομόνοιας θα κορυφωθούν κατά τα δύο επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Απαγόρευση αεροδυναμικών δοκιμών για το 2026
F1: Τα πιο κυρίαρχα μονοθέσια της υβριδικής εποχής
Ferrari: Ζητείται μισό δευτερόλεπτο!

Advertisement