Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Senna: Μονοθέσιο-αφιέρωμα στον Ayrton

Ελλάδα 8:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Senna: Μονοθέσιο-αφιέρωμα στον Ayrton

FORMULA 1

Senna: Μονοθέσιο-αφιέρωμα στον Ayrton

FORMULA 1

Το όνομα της Imola είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με εκείνο του Ayrton Senna. Στον επερχόμενο αγώνα εκεί -λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν 28 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Βραζιλιάνου- θα παρουσιαστεί ένα ιδιαίτερο μονοθέσιο. Ένα μονοθέσιο-αφιέρωμα στον αξέχαστο Ayrton.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο είναι μία περσινή McLaren από την οποία έχει αφαιρεθεί ο αρχικός χρωματισμός. Θεματικά είναι χωρισμένο σε δύο μέρη. Στη δεξιά πλευρά υπάρχουν τα χρώματα τριών εκ των τεσσάρων ομάδων για τις οποίες αγωνίστηκε ο Ayrton. Πρόκειται για τις Lotus, McLaren και Williams ενώ απουσιάζουν τα χρώματα της Toleman με την οποία είχε αγωνιστεί στο ντεμπούτο του.

Η αριστερή πλευρά αποτέλεσε τον “καμβά” του Γάλλου street artist, Jabar. Σε εκείνην αποτυπώνονται διάφορα περιστατικά από τη ζωή του Βραζιλιάνου, φράσεις του, αλλά και η σημαία της χώρας του. Το μονοθέσιο Senna εντάσσεται στα πλαίσια ενός ευρύτερου project, με την ονομασία Senna Now. Ο Jisbar έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και άλλων συλλεκτικών αντικειμένων του σχεδίου αυτού.

Advertisement
Advertisement

Η δημιουργία αυτού του μονοθέσιου είναι το πνευματικό τέκνο του Ιταλού σχεδιαστή μόδας Matteo Macchiavelli, ο οποίος υπήρξε μεγάλος θαυμαστής του Ayrton. “Το χάρισμα του Ayrton, οι προκλήσεις που αντιμετώπισε και η ανθρωπιά του ενέπνευσαν εμένα όπως και τόσους άλλους ανθρώπους” δήλωσε ο Ιταλός. “Θέλαμε να αναδείξουμε μερικές από τις πτυχές της κληρονομιάς που άφησε σε εμάς ο Senna: Πρόκληση, δημιουργικότητα και ανθρωπιά“, συμπλήρωσε.

Το ιδιαίτερο, αυτό, μονοθέσιο είναι δωρεά του Ιταλού συλλέκτη Gianluca Tramonti και θα εκτεθεί στο μουσείο Ayrton Senna στην Imola, στα πλαίσια του GP της Εμίλια-Ρομάνια. Θα εκτεθεί επίσης στα GP του Μαϊάμι και του Μονακό. Στόχος είναι τελικά να δημοπρατηθεί. Μέρος των εσόδων θα καταλήξει στο ίδρυμα Ayrton Senna.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Pierre Gasly ακολουθεί τις… γραμμές του Senna (+videos)
Berger: Senna και Hamilton οι καλύτεροι που έχω δει
«Έφυγε» ο πατέρας του Ayrton Senna