Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Έφυγε» ο πατέρας του Ayrton Senna

Ελλάδα 19:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Έφυγε» ο πατέρας του Ayrton Senna

ΝΕΑ

«Έφυγε» ο πατέρας του Ayrton Senna

ΝΕΑ

Απεβίωσε ο άνθρωπος που αποτέλεσε αστείρευτη πηγή δύναμης και στήριξης για τον Βραζιλιάνο θρύλο της F1.

Advertisement
Advertisement

Σε ηλικία 94 ετών έφυγε την Τετάρτη (27/10), ο Milton da Silva, πατέρας του επί τρεις φορές πρωταθλητή της Formula 1, Ayrton Senna.

Ο Milton Guirado Theodoro da Silva, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, πέθανε από φυσικά αίτια στο Σάο Πάολο. Ήταν παντρεμένος με τη Neyde Joanna Senna και μαζί απέκτησαν τρία παιδιά, τη Viviane, τον Ayrton και τον Leonardo.

Παρ’ όλο που ο Ayrton Senna «έτρεχε» με το επώνυμο της μητέρας του, ο πατέρας του ήταν μια ήσυχη αλλά αστείρευτη πηγή δύναμης και στήριξης για τον πιλότο.

Advertisement
Advertisement

Όνειρο του Milton da Silva ήταν ο Ayrton να ενταχθεί στην οικογενειακή επιχείρηση, η οποία περιελάμβανε μια επιτυχημένη μεταλλουργική εταιρεία, και δραστηριοποίηση στις κατασκευές και την κτηνοτροφία.

Το πάθος, ωστόσο, του γιου του για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, «λύγισε» τον Milton da Silva, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό του Senna, στηρίζοντάς τον καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Advertisement

Ο Milton da Silva απέφευγε τις πίστες, παρακολουθώντας τον γιο του κυρίως στα GP της Βραζιλίας. Ένα από αυτά ήταν και το αλησμόνητο GP του 1991, όταν ο Senna αντιμετώπιζε τρομερά προβλήματα με το κιβώτιο του, με αποτέλεσμα να έχει στη διάθεσή του μόνο την 6η ταχύτητα.

Advertisement

Πρόκειται για μια από τις πιο μνημειώδεις νίκες στην καριέρα του Ayrton, την οποία μοιράστηκε με τον αγαπημένο του πατέρα. Εξαντλημένος από την υπέρβαση και πανευτυχής, ο Senna αδιαφόρησε για τις κάμερες και ζήτησε μια αγκαλιά.

«Προσφέρω όσα πραγματικά μπορεί ένας άνθρωπος να προσφέρει στη F1. Αλλά η οικογένειά μου είναι η ισορροπία μου και το σημείο αναφοράς στη ζωή μου», είχε δηλώσει ο Ayrton, που πλέον μπορεί να αγκαλιάσει ξανά τον πατέρα του, στα ουράνια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Pierre Gasly ακολουθεί τις… γραμμές του Senna (+videos)
McLaren Senna GTR LM με ένδοξο παρελθόν
Η Mercedes 190E Cosworth του Ayrton Senna ξεπουλήθηκε για… ψωροδεκάρες