Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

«Έφυγε» ο Sir Frank Williams

Ελλάδα 16:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Έφυγε» ο Sir Frank Williams

FORMULA 1

«Έφυγε» ο Sir Frank Williams

FORMULA 1

Μαύρη ημέρα για τον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό και ειδικά τη Formula 1, μιας και έφυγε από τη ζωή μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της: ο Sir Frank Williams.

Advertisement
Advertisement

Ο Βρετανός ήταν μία ξεχωριστή προσωπικότητα, που ξεκίνησε από το… τίποτα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, «τρέχοντας» μία ομάδα που αγωνιζόταν με σασί άλλων κατασκευαστών.

Έπρεπε να έρθει το 1977 για να δημιουργήσει, παρέα με τον Sir Patrick Head τη Williams Grand Prix Engineering. Μία ιδιωτική ομάδα που άντεξε στο χρόνο και τα έβαλε, επιτυχώς, με μεγαθήρια. Σε αυτή την πορεία που περιλαμβάνει έως τώρα 769 Grand Prix, με 114 νίκες σε αυτά.

Η Williams έχει κατακτήσει 16 Παγκόσμια Πρωταθλήματα: 9 στους κατασκευαστές (1980, 1981, 1986, 1987, 1992, 1993, 1994, 1996, 1997) και 7 στους οδηγούς (1980, 1982, 1987, 1992, 1993, 1996, 1997).

Advertisement
Advertisement

williams_cars1000x600

Όμως από πέρυσι, η οικογένεια Williams δεν ήταν στη διοίκηση της ομάδας, αφού η αγωνιστική αποτυχία και τα οικονομικά προβλήματα, ανάγκασαν την Claire Williams να αποδεχθεί την πρόταση εξαγοράς από την Dorilton Capital.

Παρότι η οικογένεια ήταν πλέον εκτός, η ομάδα συνέχισε να αγωνίζεται με το όνομα Williams. Και από την ομάδα ήρθε η ανακοίνωση του θανάτου του Sir Frank. Ήταν στο νοσοκομείο από την Παρασκευή και έφυγε γαλήνια, με όλη την οικογένειά του στο πλευρό του.

Advertisement

Η ανακοίνωση της βρετανικής ομάδας, είχε μήνυμα από τον Επικεφαλής και CEO, Jost Capito. Αυτό ανέφερε: «Η Williams Racing νιώθει ειλικρινή θλίψη για τον θάνατο του ιδρυτή της, Σερ Φρανκ Ουίλιαμς. Ο Σερ Φρανκ ήταν ένας θρύλος και μία εμβληματική προσωπικότητα του σπορ μας. Ο θάνατός του σηματοδοτεί το τέλος εποχής, τόσο για την ομάδα μας όσο και για την F1. Ήταν μοναδικός και αληθινός πρωτοπόρος. Παρά τις σημαντικές αντιξοότητες που συνάντησε στη ζωή του, οδήγησε την ομάδα μας σε 16 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, καθιστώντας τη ως μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του σπορ. Οι αξίες του, όπως η ακεραιότητα, η ομαδικότητα, η μάχιμη ανεξαρτησία και η αποφασιστικότητα, παραμένουν πυρήνας του ήθους της ομάδας μας και αποτελούν την κληρονομιά του, μαζί φυσικά με το όνομα της οικογένειας Williams με το οποίο αγωνιζόμαστε περήφανα. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Advertisement

O Sir Frank “έφυγε” σε ηλικία 79 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκάλυψη: Η Formula1 στην Ελλάδα με χρήματα από Κατάρ;
F1 GP Κατάρ: Νίκη Hamilton και το ντέρμπι συνεχίζεται!
F1 Vlog για το GP της χώρας της σάμπα, του καφέ και του Pele (video)