Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Οι γόμες της Pirelli για τους επόμενους 4 αγώνες

Ελλάδα 1:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Οι γόμες της Pirelli για τους επόμενους 4 αγώνες

FORMULA 1

F1: Οι γόμες της Pirelli για τους επόμενους 4 αγώνες

FORMULA 1

Τις γόμες που θα χρησιμοποιηθούν στους τέσσερις επόμενους αγώνες ανακοίνωσε η Pirelli. Ο μαλακότερος δυνατός συνδυασμός έχει προβλεφθεί για το GP του Μονακό, ενώ ο σκληρότερος για το GP Ισπανίας.

Advertisement
Advertisement

Η Ιταλική εταιρία ανακοίνωσε τις επιλογές της για τα GP Εμίλα-Ρομάνια, Μαϊάμι, Ισπανίας και Μονακό. Στους δύο πρώτους αγώνες θα χρησιμοποιηθούν οι C2, C3 και C4 γόμες. Παρόμοιες επιλογές είχαν γίνει και για τον αγώνα της Jeddah ο οποίος είχε βγει με ένα pit-stop.

Για τον αγώνα στην Imola υπάρχουν τα δεδομένα των δύο τελευταίων ετών. Συνεπώς θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι με τα σκληρότερα μίγματα που χρησιμοποιούνται από φέτος, είναι πολύ πιθανό και αυτός να βγει με μία αλλαγή. Υπενθυμίζουμε ότι η Mercedes είχε δυσκολευτεί ιδιαίτερα με την C4 γόμα στις κατατακτήριες της Σαουδικής Αραβίας.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά τον αγώνα του Μαϊάμι, δεν υπάρχουν δεδομένα από προηγούμενους αγώνες. Κατά συνέπεια δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, αν η στρατηγική στα ελαστικά θα είναι παρόμοια με της Imola. Πάντως η C2 γόμα έχει αποδειχτεί μέχρι στιγμής το καλύτερο race tire στους περισσότερους αγώνες. Άλλωστε με εκείνην ο Albon κατάφερε να βγάλει ουσιαστικά ολόκληρο το GP Αυστραλίας!

Αναμενόμενη είναι η επιλογή της Ιταλικής εταιρίας για τον αγώνα της Βαρκελώνης. Στο παραδοσιακά “λαστιχοφάγο” Montmelo θα χρησιμοποιηθούν τα σκληρότερα διαθέσιμα μείγματα. Ο αγώνας αυτός είναι πολύ πιθανό να μας δώσει δύο -ή και τρεις- στάσεις στα pits, αν κρίνουμε από το παράδειγμα του Μπαχρέιν. Εκεί η C2 είχε παρουσιάσει ταχεία πτώση απόδοσης

Advertisement

Τέλος, για το Μόντε Κάρλο έχουν επιλεγεί και φέτος οι πιο μαλακές διαθέσιμες γόμες. Με δεδομένη την χαμηλή φθορά στο πριγκιπάτο δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί η εκκίνηση ορισμένων συνδυασμών ακόμη και με την C5 γόμα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula 1: Oι 18άρες ζάντες αλλάζουν τις ισορροπίες
Pirelli: Οι γόμες για τους τρεις πρώτους αγώνες
F1: Επιστρέφει η Νότια Αφρική στο πρόγραμμα;