FORMULA 1

Schumacher, Ilott και Schwartzman έκαναν δοκιμές στο Φιοράνο

Ελλάδα 7:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Schumacher, Ilott και Schwartzman έκαναν δοκιμές στο Φιοράνο

FORMULA 1

Schumacher, Ilott και Schwartzman έκαναν δοκιμές στο Φιοράνο

FORMULA 1

Λίγο μετά την ανακοίνωση της Ακαδημίας της Ferrari πως οι τρεις οδηγοί της που ξεχωρίζουν στην Formula 2 θα οδηγήσουν σε FP1 φετινών Grand Prix, η Scuderia Ferrari τους έδωσε μία SF71H για δοκιμές!

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για τους Mick Schumacher, Callum Ilott και Robert Shwartzman, που βρίσκονται στην πρώτη, δεύτερη και πέμπτη θέση της βαθμολογίας της F2 αντίστοιχα, με τέσσερις αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει με προηγούμενο άρθρο, ο γιος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, Michael, θα τρέξει στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Αίφελ, στο Νίρμπουργκρινγκ, στις 9 Οκτωβρίου. Ο Γερμανός θα είναι στο τιμόνι της Alfa Romeo Racing, στην ίδια περίοδο ο Βρετανός θα οδηγήσει για τη Haas ενώ ο Ρώσος θα έχει ανάλογη ευκαιρία στο φινάλε της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι.

Ενόψει αυτών των τεστ, η Ferrari τους έδωσε την ευκαιρία να οδηγήσουν ένα μονοθέσιό της για να εγκλιματιστούν. Όμως λόγω των γνωστών περιορισμών σε ότι αφορά στις δοκιμές εξέλιξης, το πιο σύγχρονο μονοθέσιο που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ήταν αυτό του 2018 – η Ferrari SF71H.

schwartzman-FDA-SF71H-test-300920-a1000x600

O Schwartzman βρέθηκε για πρώτη φορά σε κόκπιτ της F1

Advertisement
Advertisement

Το τεστ έλαβε χώρα στην πίστα του Φιοράνο, απέναντι από το εργοστάσιο του Μαρανέλο. Πρώτος βρέθηκε πίσω από το τιμόνι ο Schwartzman που έχει φέτος 3 νίκες στην F2, όμως δεν είχε οδηγήσει ξανά μονοθέσιο F1.

Έπειτα ήρθε η σειρά του Ilott που έχει επίσης 3 νίκες φέτος αλλά εκείνος είχε πρότερη εμπειρία από Formula 1, καθώς είχε οδηγήσει την Alfa Romeo Racing C38 στο τεστ που είχε γίνει μετά το ισπανικό Grand Prix στην πίστα της Βαρκελώνης.

ilott-FDA-SF71H-test-300920-a1000x600

O Ilott μελετά τα δεδομένα της τηλεμετρίας

Τρίτος ήταν ο Schumi Jr που παρότι έχει 2 νίκες, έχει επιδείξει περισσότερη σταθερότητα από τους άλλους 21χρονους. Ο Mick έχει κάνει γύρους επίδειξης με την F2004 του μπαμπά του (πέρυσι στο γερμανικό Grand Prix και φέτος σε αυτό της Τοσκάνης) ενώ στις δοκιμές νέων οδηγών που έγιναν πέρυσι στο Μπαχρέιν, οδήγησε τόσο τη Ferrari SF90, όσο και την Alfa Romeo Romeo C38 .

Advertisement

Προφανώς δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα οι χρόνοι των τριών οδηγών στη μήκους 2.976 χιλιομέτρων πίστα αλλά ο επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της FDA, Marco Matassa, δήλωσε ικανοποιημένος.

«Είμαι πολύ χαρούμενος από τον τρόπο που κύλησε το τεστ. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα της Scuderia Ferrari για την υποστήριξή της, καθώς δεν είναι εύκολο εν μέσω μίας τόσο απαιτητικής σεζόν να αλλάζεις προδιαγραφές αυτοκινήτου και να προσαρμόζεσαι στις προσωπικές απαιτήσεις τριών οδηγών, ώστε να τους βοηθήσεις να εγκλιματιστούν με κάτι τόσο περίπλοκο όσο ένα μονοθέσιο F1 υβριδικής τεχνολογίας. Από τεχνικής πλευράς, είμαι ικανοποιημένος καθώς και οι τρεις προσαρμόστηκαν γρήγορα. Για τους δυο δεν ήταν η πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου F1 αλλά και πάλι, δεν είναι εύκολο να αλλάξεις οδηγικό στιλ από τις απαιτήσεις της F2, σε εκείνες της F1. Το μονοθέσιο έχει μεγαλύτερη ισχύ, πολύ πιο προηγμένο σύστημα πέδησης και υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης που απαιτεί ευαισθησία και ακρίβεια. Ήταν όμως όλοι γρήγοροι και εξ αρχής με καλό ρυθμό», είπε ο Ιταλός.

schumacher-mick-FDA-SF71H-test-300920-b1000x600

O Mick Schumacher ετοιμάζεται για ρόλο επίσημου οδηγού στην F1 το 2021

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
GP Ρωσίας: Επιστροφή στις νίκες για Bottas!

Ο Stefano Domenicali θα αναλάβει ρόλο CEO της F1!

Γερμανός νευρολόγος δηλώνει απαισιόδοξος για τον Schumacher

Advertisement