FORMULA 1

Γερμανός νευρολόγος δηλώνει απαισιόδοξος για τον Schumacher

Ελλάδα 2:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γερμανός νευρολόγος δηλώνει απαισιόδοξος για τον Schumacher

FORMULA 1

Γερμανός νευρολόγος δηλώνει απαισιόδοξος για τον Schumacher

FORMULA 1

Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν επτά χρόνια από το σοβαρό ατύχημα που καθήλωσε τον Michael Schumacher, ωστόσο όλος ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού κι όχι μόνο, δεν παύει να αγωνία για την πορεία της υγείας του.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το πλαίσιο, το γαλλικό κανάλι TMC δημιούργησε ένα σύντομο ντοκιμαντέρ, παρουσιάζοντας το χρονικό του ατυχήματος του Γερμανού κάνοντας σκι στο γαλλικό τουριστικό θέρετρο της Μεριμπέλ, όσα ακολούθησαν αλλά και όσα… οι δημιουργοί του και οι καλεσμένοι τους εκτιμούν πως μπορεί να ισχύουν σήμερα.

Ανάμεσα σε όσους μίλησαν ήταν και ο Καθηγητής Erich Riederer, νευρολόγος με έδρα στη Ζυρίχη. Κάπου εδώ, επειδή από την πρώτη μέρα σε αυτή τη δύσκολη πορεία του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή έχουμε τραβήξει ξεκάθαρη γραμμή στο τι και πως αναπαράγουμε από τα δημοσιεύματα του εξωτερικού, πρέπει να τονίσουμε πως ο εν λόγω γιατρός, ουδεμία σχέση έχει με το ιατρικό team που βρίσκεται κοντά στον Schumacher όπως ατυχώς αναφέρεται σε κάποια ΜΜΕ.

schumi-Aus11-eyes1000x600

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα νευρολόγο που απλά κλήθηκε να πει την άποψή του για την ενδεχόμενη πορεία της αποθεραπείας του θρύλου της Formula 1.

Ο καθηγητής Riederer λοιπόν, έκανε την εξής εκτίμηση: «Νομίζω πως είναι σε κατάσταση φυτού. Ξύπνιος αλλά δίχως να ανταποκρίνεται. Αναπνέει, η καρδιά του χτυπά, ενδεχομένως να μπορεί να κάτσει καθιστός ή να κάνει πολύ μικρά βήματα με τη βοήθεια άλλων αλλά τίποτα παραπάνω. Νομίζω πως αυτό είναι το μέγιστο που μπορεί να κάνει. Αν υπάρχει περίπτωση να τον δούμε όπως ήταν πριν το ατύχημά του; Δεν το νομίζω».

Αυτή λοιπόν ήταν η προσωπική εκτίμηση του Riederer, χωρίς επαναλαμβάνουμε να έχει την παραμικρή γνώση της πραγματικής κατάστασης του Schumacher, μόνο όσα έχει διαβάσει σε δημοσιεύματα τα τελευταία επτά χρόνια, σε συνάρτηση πάντα με τις επιστημονικές του γνώσεις.

Advertisement

schumi-monaco11-earplugs1000x600

Κρατάμε την τελευταία δήλωση ανθρώπου που στ’ αλήθεια βρέθηκε κοντά στον σπουδαίο οδηγό και που βρίσκεται στον στενό κύκλο εκείνων που έχουν πρόσβαση στο σπίτι της οικογένειας Schumacher. Ο λόγος φυσικά για τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας και άλλοτε συνεργάτη του Michael στα χρόνια της αυτοκρατορίας της Scuderia Ferrari, Jean Todt, που άφησε παράθυρο αισιοδοξίας τον περασμένο Ιούλιο όταν είχε πει χαρακτηριστικά: «Παλεύει. Ελπίζω ο κόσμος να μπορέσει να τον δει ξανά. Σε αυτό εργάζονται και αυτός και η οικογένειά του».

Advertisement

Στην παρούσα φάση, θα κρατήσουμε τα λόγια του αξιόπιστου Todt που μόλις τον προηγούμενο μήνα είχε δει από τον κοντά τον Michael. Και δεν θα υιοθετήσουμε ως «νέα» και ως «εξέλιξη», τα λόγια ενός ακόμα καλεσμένου σε μία ακόμα τηλεοπτική εκπομπή.

Κι όσο ελπίζουμε σε ένα θαύμα για τον Schumi, παρακολουθούμε στενά την πορεία του γιου του, Mick, που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Formula 2! O ταλαντούχος οδηγός βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και πληθαίνουν οι φήμες πως μπορεί τη νέα σεζόν να τον δούμε στη Formula 1 και την Alfa Romeo Racing.

mick-schumacher-f2004-hockenheim-i1000x600

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Το μεγάλος λάθος του Michael Schumacher

Todt: Συνεχίζει τη μάχη ο Michael Schumacher

Ο Ralf Schumacher δεν αποκαλύπτει την κατάσταση του αδερφού του