Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Binotto: Ο Leclerc έτοιμος για το πρωτάθλημα!

Ελλάδα 13:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Binotto: Ο Leclerc έτοιμος για το πρωτάθλημα!

FORMULA 1

Binotto: Ο Leclerc έτοιμος για το πρωτάθλημα!

FORMULA 1

Ο Mattia Binotto αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στον Charles Leclerc. Ο Ιταλός δήλωσε πώς ο πρωτοπόρος της κατάταξης οδηγεί με την ωριμότητα ενός πρωταθλητή. Επίσης τοποθετήθηκε και για τον αγώνα εξέλιξης κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Τα εύσημα του επικεφαλής της Ferrari απέσπασε ο Charles Leclerc. Ο Μονεγάσκος έχει ξεκινήσει εξαιρετικά την φετινή σεζόν. Με μία νίκη και μία δεύτερη θέση φιγουράρει πρώτος στην βαθμολογία των οδηγών, μπροστά από τον ομόσταβλό του Carlos Sainz Jr. Επιπλέον, έχει κατακτήσει και μία Pole position στο Μπαχρέιν.

Σε δηλώσεις του μετά τον τελευταίο αγώνα στην Σαουδική Αραβία ο Binotto σημείωσε: “Νομίζω ότι οδηγεί (σ.σ. ο Leclerc) ως κάποιος που μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα. Αλλά αυτό ήταν κάτι που περίμενα όταν ανανεώναμε την συνεργασία μας πέρσι”. Ο Leclerc έχει υπογράψει επέκταση στο αρχικό του συμβόλαιο με την Ferrari μέχρι και το 2024. Φημολογείται, δε, πώς σύντομα θα υπάρξει ακόμη πιο μακροχρόνια δέσμευση των δύο πλευρών.

Advertisement
Advertisement

Ο επικεφαλής της Scuderia συνέχισε: “Δεν υπάρχει αμφιβολία πώς ο Leclerc διαθέτει το ταλέντο και την ευφυία ώστε να παλέψει για το πρωτάθλημα. Είναι ένας εξαιρετικός οδηγός και χαίρομαι που το αποδεικνύει στους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν”.

Εξέλιξη και budget cap.

Ο Binotto, όμως, αναφέρθηκε και στην σημασία που θα έχει ο αγώνας εξέλιξης μεταξύ των ομάδων κατά τη διάρκεια του 2022. “Δεν αρκεί, απλώς, να έχεις έτοιμα νέα μέρη για το μονοθέσιο. Με το budget cap πρέπει να προσέξουμε ώστε να μην ξοδέψουμε όλους μας τους πόρους από τους πρώτους αγώνες της σεζόν. Είναι μεγάλη πρόκληση το να διατηρήσει μία ομάδα υψηλό επίπεδο εξέλιξης σε όλη τη σεζόν”.

Advertisement

Φαίνεται πώς ο Ιταλός δεν έχει ξεχάσει τα προβλήματα που είχε αντιμετωπίσει στην εξέλιξη των μονοθεσίων της η Ferrari το 2017 και το 2018. “Είχαμε χάσει έδαφος τότε κατά τη διάρκεια της σεζόν. Πλέον, όμως, έχουμε αναβαθμίσει όλα τα εργαλεία μας από την αεροδυναμική σήραγγα μέχρι και τον προσομοιωτή. Νομίζω ότι είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι σήμερα από ότι στο παρελθόν.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Μάχη σε τρεις πράξεις
F1 Onboard: Η μαγεία της Jeddah
F1: Viva Las Vegas!

Advertisement