Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Από τη Mercedes ο επικεφαλής της Red Bull Powertrains

Ελλάδα 19:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Από τη Mercedes ο επικεφαλής της Red Bull Powertrains

FORMULA 1

Από τη Mercedes ο επικεφαλής της Red Bull Powertrains

FORMULA 1

Η Red Bull Racing ανακοίνωσε την απόκτηση του Ben Hodgkinson για το ρόλο του Τεχνικού Διευθυντή της Red Bull Powertrains!

Advertisement
Advertisement

Το νέου της δηλαδή παρακλαδιού που θα αναλάβει την εξέλιξη της υπάρχουσας υβριδικής μηχανής την οποία η αυστριακή ομάδα θα «παραλάβει» από τη Honda αλλά και το επόμενο project που θα αφορά τα κινητήρια σύνολα που θα εναρμονίζονται με τους κανονισμούς του 2025.

Θα είναι η πρώτη φορά που οι ταύροι θα κάνουν αυτό το μεγάλο βήμα στον τομέα των κινητήρων, με τα δημιουργήματά τους να εξοπλίζουν τόσο τη Red Bull Racing όσο και τη Scuderia AlphaTauri.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Ben στη Red Bull Powertrains. Εντάσσεται σε αυτό το συναρπαστικό project ως αποδεδειγμένα νικητής, ένας καινοτόμος τεχνικός, ικανός να ηγηθεί μίας ομάδας ικανών μηχανολόγων με αντίστοιχο πνεύμα. Όταν ανακοινώσαμε τη δημιουργία της Red Bull Powertrains, ουσιαστικά ανακοινώσαμε τη νέα φάση της φιλοδοξίας της εταιρείας σε ότι αφορά στην εμπλοκή της στη Formula 1 – το να δημιουργούμε κάθε κομμάτι του μονοθεσίου μας στις δικές μας εγκαταστάσεις, ώστε να έχουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας. Η πρόσληψη του Ben τονίζει τις μακροπρόθεσμες προθέσεις μας και θα στηρίξουμε αυτόν και την ομάδα του, με κάθε διαθέσιμο πόρο που χρειάζεται για να πετύχει», είπε ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner.

Advertisement
Advertisement

horner-hondaguys-singapore19-a1000x600

Στο ξεκίνημα της καριέρας του, ο Βρετανός τεχνικός ασχολήθηκε με την εξέλιξη κινητήρων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και το σχεδιασμό υπέρ-τροφοδοτούμενων κινητήρων για Αγώνες Αντοχής, προτού ενταχθεί στο δυναμικό της Ilmor Racing. Εταιρεία που πλέον είναι γνωστή ως Mercedes AMG High Performance Powertrains. Μετά από δύο δεκαετίες εκεί, ο Ben θα αφήσει το ρόλο του Επικεφαλής Μηχανολογίας για να ηγηθεί του νέου project, που θα βρίσκεται σε νέα, υπερσύγχρονη μονάδα που κατασκευάζεται στην καρδιά του Red Bull Technology Campus, στο Milton Keynes της Αγγλίας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που εντάσσομαι στη Red Bull ως Τεχνικός Διευθυντής. Δεν ήταν εύκολη η απόφαση να αλλάξω ομάδα μετά από σχεδόν 20 χρόνια, όμως η ευκαιρία να αναλάβω ένα τόσο σημαντικό project, αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Η Red Bull αποτελεί πολύ σοβαρό παίκτη στη Formula 1, αποτελούσε το μεγαλύτερο αντίπαλό μας στην υβριδική εποχή και ανυπομονώ να δω τι μπορούμε να πετύχουμε μαζί», πρόσθεσε ο Hodgkinson.

Advertisement

Red-Bull-Racing-Factory-2021-a1000x600

Διαβάστε επίσης:
F1: Πράσινο φως για τους αγώνες σπριντ μέσα στο 2021!
To F1 Vlog του συναρπαστικού GP της Imola (+video)
GP Ίμολα: Και μετά το χάος… Verstappen!

Advertisement