Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Red Bull: Υπ’ ατμόν ο Χέλμουτ Μάρκο;

Ελλάδα 19:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Red Bull: Υπ’ ατμόν ο Χέλμουτ Μάρκο;

FORMULA 1

Red Bull: Υπ’ ατμόν ο Χέλμουτ Μάρκο;

FORMULA 1

Ίσως δεν είναι όλα ρόδινα, τελικά, στο στρατόπεδο της αυστριακής ομάδας ακόμη και μετά την εξασφάλιση των φετινών τίτλων. Και ο Χέλμουτ Μάρκο βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το βραζιλιάνικο δίκτυο Globo υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια εντός της Red Bull για τον τεχνικό σύμβουλο και επικεφαλής του προγράμματος οδηγών της.

Ο 80χρονος Μάρκο είχε κάνει πρόσφατα ορισμένες δηλώσεις σχετικά με τον Σέρχιο Πέρεζ. Μεταξύ άλλων, ο Μάρκο είχε αποδώσει τα άσχημα αποτελέσματα του Μεξικανού εν μέρει και… στην καταγωγή του! «Ας μην ξεχνάμε ότι είναι (σ.σ. ο Πέρεζ) Νοτιοαμερικανός. Κατά συνέπεια δεν είναι το ίδιο συγκεντρωμένος με τον Μαξ Φερστάπεν ή τον Φέτελ παλιότερα» είχε δηλώσει ο Μάρκο.

Advertisement
Advertisement

Οι δηλώσεις του Αυστριακού είχαν ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις. Τελικά ο Μάρκο ζήτησε συγγνώμη από τον Πέρεζ. Ωστόσο λίγες η μέρες αργότερα επανήλθε στο θέμα αφήνοντας να εννοηθεί ότι το μέλλον του Πέρεζ στην ομάδα θα κριθεί από τις επιδόσεις του στους δύο επόμενους αγώνες.

Χόρνερ εναντίον Μάρκο;

Σύμφωνα με το Globo, βέβαια, ίσως θα έπρεπε ο ίδιος ο Μάρκο να ανησυχεί για το μέλλον του στην Red Bull τελικά. Φημολογείται ότι αυτήν την εβδομάδα θα γίνει συνάντηση των υψηλόβαθμων στελεχών της Red Bull στην οποίαν θα τεθεί επί τάπητος το θέμα της παραμονής του Μάρκο στην ομάδα!

Advertisement

Το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι εδώ και αρκετό καιρό ο Μάρκο τα έχει «σπάσει» με τον Κρίστιαν Χόρνερ. Η κόντρα των δύο αντρών είχε γίνει με αφορμή της αλλαγές στην ιεραρχία της AlphaTauri, με την γραμμή του Χόρνερ να περνάει τελικά.

Επιπλέον και ο CEO της εταιρίας, Όλιβερ Μίντζλαφ, εμφανίζεται δυσαρεστημένος από τον τρόπο με τον οποίον λειτουργεί ο Μάρκο. Παράπλευρο θύμα αυτής της κόντρας μπορεί να γίνει ο Γιούκι Τσουνόντα. Φημολογείται ότι σε περίπτωση αποχώρησης του Μάρκο, ο Ιάπωνας θα χάσει επίσης την θέση του στην AlphaTauri.

Advertisement

Μία τέτοια εξέλιξη θα στερούσε περί τα 10 εκατομμύρια δολάρια ετησίως της Honda από την Red Bull. Κυριότερα, όμως, θα επέφερε ένα σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις της αυστριακής ομάδας με την ιαπωνική εταιρία. Το εάν υπάρχει κάποια δόση αλήθειας σε όλα αυτά θα φανεί πολύ σύντομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Κατάρ: Νικητής Όσκαρ, πρωταθλητής Μαξ! (+video)
F1 GP Κατάρ: Εικόνες από το μέλλον (+video)
Πέρεζ: Τελειώνει από την Red Bull;

Advertisement