Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Red Bull: Έσπασε και πάλι το τρόπαιο! (+video)

Ελλάδα 21:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Red Bull: Έσπασε και πάλι το τρόπαιο! (+video)

FORMULA 1

Red Bull: Έσπασε και πάλι το τρόπαιο! (+video)

FORMULA 1

Τελικά η Red Bull και ο Μαξ Φερστάπεν δεν σπάνε μόνον ρεκόρ κατά συρροή αλλά και… τρόπαια! Στον αγώνα του Βελγίου σειρά είχε εκείνο του κατασκευαστή.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί το τρόπαιο στα Spa-Francorchamps να μην ήταν φτιαγμένο από ντελικάτη πορσελάνη όπως εκείνο της Ουγγαρίας. Εντούτοις αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να γλιτώσει από τους πανηγυρισμούς των ανθρώπων της Red Bull.

Έπειτα από έναν αγώνα στο οποίον οι RB19 κυριάρχησαν πλήρως, οι ταύροι απέκτησαν τρία νέα τρόπαια για τη συλλογή τους. Από ένα πήραν οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ, ενώ ο ο μηχανικός Γκρεγκ Ρίσον παρέλαβε για λογαριασμό της ομάδας το έπαθλο του κατασκευαστή. Αυτή τη φορά δεν υπήρχε Λάντο Νόρις στο podium ώστε η ακεραιότητα των τριών τροπαίων να κινδυνεύσει.

Advertisement
Advertisement

Όλα καλά είπατε; Μάλλον όχι. Επειδή αυτή τη φορά ο κίνδυνος παραμόνευε στην ομαδική φωτογράφιση των ανθρώπων της Red Bull μετά τον αγώνα. Σε αυτήν όλα τα μέλη της ομάδας ήταν παρόντα, με τα τρόπαια και τα pit-boards των οδηγών.

Ενώ, λοιπόν, η φωτογράφιση είχε ολοκληρωθεί, βγήκαν -ως είθισται- και οι σαμπάνιες. Οι περισσότεροι έτρεξαν για να αποφύγουν το λουτρό προς το γκαράζ της ομάδας. Ωστόσο μέσα στον χαμό το pit-board του Πέρεζ έπεσε πάνω στο τρόπαιο κατασκευαστών της Red Bull σπάζοντάς το!

Advertisement

«Έσπασε! Έσπασε ξανά!» αναφώνησε ο Μαξ Φερστάπεν βλέποντας το. Τα άλλα δύο τρόπαια την γλίτωσαν χάρη στην… αυτοθυσία του Χέλμουτ Μάρκο. Ο Αυστριακός έσπευσε να τα προστατεύσει σαν να ήταν παιδιά του!

Advertisement

Ασφαλώς και πρόκειται για παράδοση πλέον της Red Bull. Στην Ουγγαρία έσπασαν το ρεκόρ των 11 συνεχόμενων νικών της McLaren, ενώ στο Βέλγιο έθεσαν νέο στάνταρ με 12 συνεχόμενες νίκες εντός της ίδιας σεζόν! Λέτε μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα να έχουμε πολλά ακόμη σπασμένα τρόπαια;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Βελγίου: Οι κρίσιμες στροφές (+video)
F1 GP Ουγγαρίας: Ο Λάντο έσπασε το τρόπαιο του νικητή (+video)
F1 GP Βελγίου: Όλα Red Bull!