Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο απόλυτος αγώνας dragster! (+video)

Ελλάδα 5:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο απόλυτος αγώνας dragster! (+video)

FORMULA 1

Ο απόλυτος αγώνας dragster! (+video)

FORMULA 1

Ποιο κορυφαίο αγωνιστικό θα κερδίσει σε αγώνα επιτάχυνσης; Η Red Bull έβαλε τις RB8, KTM RC16, το Ford Puma Hybrid Rally 1 και το Peugeot 208 RX1e να μας δώσουν απάντηση!

Advertisement
Advertisement

Οι αγώνες dragster έχουν τους φανατικούς οπαδούς τους σε όλον τον κόσμο. Σε αυτούς ειδικά διαμορφωμένα αγωνιστικά επιταχύνουν από στάση σε ευθεία -μήκους συνήθως 402 μέτρων- ανά ζευγάρια.

Η Red Bull είπε να το πάει ένα βήμα παραπέρα στην πίστα dragster του Portimao. Εκεί έβαλε τέσσερα από τα κορυφαία αγωνιστικά του πλανήτη να αναμετρηθούν μέχρι… τελικής πτώσεως! Τα αγωνιστικά αυτά είναι πολύ γνωστά σε όλους τους φίλους του motorsport. Το ίδιο ισχύει, φυσικά, και για τους χειριστές τους οι οποίοι τα έδωσαν όλα σε έναν ασυνήθιστο για εκείνους αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Την Formula 1 εκπροσώπησε η Red Bull RB8 η οποία κατέκτησε τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών του 2012. Στο τιμόνι της ο νυν οδηγός της AlphaTauri, Λίαμ Λώσον. Η KTM RC16 αγωνίστηκε για λογαριασμό του MotoGP με αναβάτη τον θρύλο της κατηγορίας, Ντάνι Πεντρόσα.

Ο Αντριέν Φουρμό έτρεξε (;) με το Ford Puma Hybrid Rally 1 το οποίο θα δούμε σε λίγες ημέρες και στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023. Δίπλα του ο Τίμι Χάνσεν με το Peugeot 208 RX1e του πρωταθλήματος Rallycross. Τα τέσσερα αυτά αγωνιστικά (συν ένα ακόμη αγωνιστικό-έκπληξη στο τέλος) έτρεξαν τρεις φορές. Ο νικητής; Δείτε στο παρακάτω video!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC: O Σεμπαστιάν Οζιέ επιστρέφει για το Ακρόπολις!
Ολυμπιακό άθλημα το ηλεκτρικό καρτ;
Κερδίστε 5 διπλές VIP προκλήσεις για την Υπερειδική του Ακρόπολις!