Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ψάχνουν φαντάσματα στη Ferrari!

Ελλάδα 5:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ψάχνουν φαντάσματα στη Ferrari!

FORMULA 1

Ψάχνουν φαντάσματα στη Ferrari!

FORMULA 1

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ιταλικής ομάδας, Στέφανο Ντομενικάλι διέταξε το τεχνικό επιτελείο της ομάδας να προχωρήσει σε ενδελεχή έρευνα για τα αίτια υστέρησης της F138 σε ρυθμό αγώνα στο τελευταίο GP της Ουγγαρίας. TOY Τ. ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Στη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων έως τώρα στη Ferrari μπορεί να μην είχαν την ταχύτητα στις δοκιμές, ο ρυθμός όμως στον αγώνα ήταν ανταγωνιστικός.

Στο τελευταίο GP στο Ουγγαρόρινγκ για πρώτη φορά φέτος η Ferrari δεν είχε ταχύ μονοθέσιο στον αγώνα. Ο Αλόνσο εκκίνησε και τερμάτισε 5ος ανήμπορος να δώσει μάχη για μια καλύτερη θέση. Θεωρητικά αυτό που άλλαξε στον τελευταία αγώνα ήταν τα ελαστικά της Pirelli τα οποία είχαν το σκελετό του 2012 με τις φετινές γόμες. Αυτό μπορεί να επηρέασε την F138.

O Ντομενικάλι θέλει μια ξεκάθαρη απάντηση πριν το Βελγικό GP:  ” Στους αγώνες μέχρι πρότινος είχαμε ανταγωνιστικό ρυθμό. Στην Ουγγαρία όπου είχε ζέστη δεν είχαμε ρυθμό ούτε με τη μέση ούτε με τη μαλακή γόμα.  Θα πρέπει να κατανοήσουμε τι πρόβλημα έχουμε με το νέο τύπο ελαστικού, καθότι αυτός θα παραμείνει ως το τέλος της χρονιάς.  Πολλά βέβαια εξαρτώνται και από τις επιλογές διαθέσιμων γομών στον εκάστοτε αγώνα ως το φινάλε. Πρέπει να κάνουμε μια προσεκτική ανάλυση γιατί όπως είδατε στη Mercedes κατάφεραν να επιλύσουν το πρόβλημα.  Έχουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για το Σπα, δεν υπάρχει λόγος για αρνητική πίεση. Αντίθετα περιμένω μια αναφορά από το τεχνικό μας επιτελείο, αυτό είναι που μετράει”.

Advertisement
Advertisement

Στη Ferrari το κλίμα είναι βαρύ μετά τις δηλώσεις του Αλόνσο και τα επικριτικά σχόλια του προέδρου της εταιρείας Λούκα ντι Μοντεζέμολο γι’ αυτό το θέμα.