Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Porsche: Συνεχίζονται οι επαφές με ομάδες της F1

Ελλάδα 15:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Porsche: Συνεχίζονται οι επαφές με ομάδες της F1

FORMULA 1

Porsche: Συνεχίζονται οι επαφές με ομάδες της F1

FORMULA 1

Η σύντομη ιστορία της Porsche με την Red Bull έχει τελειώσει εδώ και μερικές εβδομάδες. Φαίνεται, όμως, ότι οι Γερμανοί επιμένουν για συμμετοχή στην F1.

Advertisement
Advertisement

Έτσι προκύπτει τουλάχιστον από το δελτίο τύπου του παγκόσμιου συμβουλίου μηχανοκίνητου αθλητισμού που συνεδρίασε χθες. Σε αυτό συζητήθηκαν οι κανονισμοί των PU για το 2026 όπως και άλλα τρέχοντα θέματα επικαιρότητας για την FIA.

Συγκεκριμένα το δελτίο τύπου αναφέρεται αρχικά στην είσοδο της Audi μέσω της Sauber. Αυτή θα γίνει ήδη από το 2024, ενώ από το 2026 η γερμανική εταιρία θα κατασκευάζει τις δικές της PU. Η Audi φέρεται να έχει αγοράσει, μάλιστα, την πλειοψηφία των μετοχών της Sauber.

Advertisement
Advertisement

Στο τέλος του δελτίου, όμως, υπάρχει η εξής πρόταση: “Παρατηρούμε επίσης ότι η Porsche βρίσκεται ακόμη σε συνομιλίες με ομάδες της F1“. Το ερώτημα είναι με ποιες ομάδες συνομιλεί η Porsche έπειτα από την κατάρρευση των διαπραγματεύσεών της με την Red Bull;

Πιθανότερη υποψήφια φαντάζει η Williams. Η βρετανική ομάδα έχει μακρά ιστορία στον χώρο της F1. Κάτι το οποίο έχει σημασία για μία εταιρία όπως η Porsche. Από την άλλη, δεν είναι και εντελώς βέβαιο ότι οι μέτοχοι της Williams θα αποδεχτούν το είδος της συνεργασίας που επιθυμεί η Porsche. Φυσικά, η προοπτική του συνδυασμού Williams-Porsche είναι κάτι παραπάνω από θελκτική.

Advertisement

Άλλο όνομα που ακούγεται έντονα είναι εκείνο της Andretti. Ωστόσο, το σενάριο αυτό δεν μοιάζει πολύ ρεαλιστικό. Καταρχάς η Andretti δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη τη συμμετοχή της στην F1 λόγω έντονων αντιδράσεων από πολλές ομάδες του grid. Επιπλέον, φαίνεται ότι ο Michael Andretti έχει ήδη συμφωνήσει στο θέμα των PU με την Renault.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mario Andretti: Με τέρμα το γκάζι και στα 82! (+video)
Haas: Πολύ ακριβός ο Mick Schumacher
Πώς η Red Bull πρόλαβε τον Verstappen

Advertisement