Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ocon: Μόνο ο Hamilton τα έχει πάει καλύτερα απέναντι στον Αλονσο

Ελλάδα 14:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ocon: Μόνο ο Hamilton τα έχει πάει καλύτερα απέναντι στον Αλονσο

FORMULA 1

Ocon: Μόνο ο Hamilton τα έχει πάει καλύτερα απέναντι στον Αλονσο

FORMULA 1

Ο Esteban Ocon πιστεύει ότι είναι περίεργη η μη αναγνώριση των επιτευγμάτων του στην F1 μέχρι στιγμής. Ιδίως κατά τις δύο τελευταίες σεζόν έναντι του Fernando Alonso.

Advertisement
Advertisement

Ο Γάλλος πρόκειται να ηγηθεί της ομάδας από την επόμενη χρονιά. Έχοντας συμπληρώσει 105 συμμετοχές σε Grand Prix από το 2016 -με ένα διάλειμμα το 2019- ο Esteban έχει κατακτήσει τρία podium με μονοθέσια τα οποία δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και εξόχως ανταγωνιστικά.

Το αποκορύφωμα είχε έρθει πέρσι στο GP Ουγγαρίας. Τότε, ο Ocon εκμεταλλευόμενος τις μεικτές συνθήκες οδήγησε περίφημα για να πάρει την πρώτη και μοναδική -μέχρι στιγμής- νίκη της καριέρας του. Ο ίδιος, βέβαια, σε πρόσφατη συνέντευξη του θεωρεί ότι εξίσου σημαντικές είναι οι επιδόσεις του από το 2021 απέναντι στον Fernando Alonso.

Advertisement
Advertisement

“Δεν διαβάζω όλα όσα γράφονται για εμένα. Ελπίζω, όμως, πως μια καλή μου επίδοση θα προβάλλεται αναλόγως ώστε ο κόσμος να παίρνει μια ιδέα” δήλωσε ο Γάλλος. Συνέχισε λέγοντας ότι τον παραξενεύει που ακόμη και σήμερα ακούει από ορισμένους σχόλια του στιλ: “α, δεν παρατήρησα τις κατατακτήριές σου στο Spa φέτος” ή “ξέχασα ότι κέρδισες πέρσι στην Ουγγαρία”.

Ο Ocon δηλώνει περήφανος για τις επιδόσεις του κατά τα δύο τελευταία χρόνια. “Στην τελική, φέτος υπερτερεί μόνο 9-7 στις κατατακτήριες ενώ στους αγώνες τα έχω πάει λίγο καλύτερα. Εάν μιλάμε για δοκιμαστικά, πέρσι ήρθαμε ισόπαλοι 11-11″ σημείωσε ο Ocon.

Advertisement

O Fernando είναι πολύ πολύ γρήγορος. Δεν έχει να αποδείξει τίποτε σε κανέναν. Σίγουρα έμαθα πράγματα από εκείνον και ελπίζω να ισχύει και το αντίστροφο. Εάν κοιτάξω την καριέρα του ο μόνος teammate που είχε στο επίπεδό του ήταν ο Lewis. Όλοι οι υπόλοιποι δεν τα πήγαν καλύτερα από εμένα απέναντί του” συμπλήρωσε ο Esteban.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Το Μονακό στο πρόγραμμα μέχρι το 2025
F1: Χωρίς κουβέρτες ελαστικών από το 2024
Red Bull: Η κρίσιμη… δίαιτα της RB18

Advertisement