Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Νέες αλλαγές στο καλεντάρι της F1, πρόγραμμα με 22 GP

Ελλάδα 0:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέες αλλαγές στο καλεντάρι της F1, πρόγραμμα με 22 GP

FORMULA 1

Νέες αλλαγές στο καλεντάρι της F1, πρόγραμμα με 22 GP

FORMULA 1

Η Formula 1 ανακοίνωσε αναθεωρημένο πρόγραμμα για το δεύτερο μισό του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2021, το οποίο αναμένεται τελικά να έχει 22 Grand Prix (αντί για 23).

Advertisement
Advertisement

Μετά τις ματαιώσεις του Grand Prix Αυστραλίας που ήταν προγραμματισμένο για τις 21 Νοεμβρίου και θα διεξαγόταν στο Albert Park της Μελβούρνης αλλά και του Grand Prix Ιαπωνίας που ήταν προγραμματισμένο για τις 10 Οκτωβρίου και θα διεξαγόταν στη Suzuka, αναμέναμε νέα σχετικά με το πως θα διαμορφωθεί το καλεντάρι. Αυτά ήρθαν, έχουν αλλαγές σε ημερομηνίες και… ένα ερωτηματικό!

Μετά το Grand Prix του Βελγίου που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Spa, διατηρείται ως είχε το triple-header με τους συνεχόμενους αγώνες στο Zandvoort της Ολλανδίας και τη Monza της Ιταλίας. Επίσης διατηρείται στην προγραμματισμένη του ημερομηνία του Grand Prix Ρωσίας, που θα λάβει χώρα στο Sochi.

Παρότι η Τουρκία βρίσκεται στην κόκκινη ταξιδιωτική λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου, ο αγώνας της Κωνσταντινούπολης παραμένει στο πρόγραμμα αλλά έχει μεταφερθεί μία εβδομάδα πιο μετά – στις 10 Οκτωβρίου. Αν όμως δεν αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί προς τη γειτονική χώρα, στη θέση της θα μπει αγώνας στο Mugello της Ιταλίας.

Advertisement
Advertisement

Στη θέση του μένει και ο αγώνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αν και δεν επαληθεύθηκαν τα σενάρια που μιλούσαν για δύο συνεχόμενους αγώνες στο Austin και το Circuit of the Americas. Έπειτα συναντάμε τον αγώνα στο Μεξικό, αν και αυτός έχει μεταφερθεί μία εβδομάδα αργότερα, στις 7 Νοεμβρίου και αποτελεί την πρώτη στάση σε ένα ακόμα triple header, στο οποίο ακολουθεί το Grand Prix Βραζιλίας στο Sao Paulo στις 14 Νοεμβρίου και ένας αγώνας σε άγνωστο ακόμα προορισμό.

Αυτός αναμένεται να είναι το Κατάρ και η πίστα του Losail, με τη συγκεκριμένη δομή στο… ταξίδι ανά την υφήλιο να επιτρέπει στο προσωπικό της F1 να ταξιδέψει δίχως να πρέπει να μπει στη 10ημερη καραντίνα που θα συνεπαγόταν η επιστροφή στην Αγγλία μετά τον αγώνα στη Νότια Αμερική.

Advertisement

Όσο για το φινάλε, παραμένει ως έχει, με τους δύο αγώνες στη Jeddah της Σαουδικής Αραβίας και το Abu Dhabi των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
#13, 5 Σεπτεμβρίου, Ολλανδία, Zandvoort
#14, 12 Σεπτεμβρίου, Ιταλία, Monza
#15, 26 Σεπτεμβρίου, Ρωσία, Sochi
#16, 10 Οκτωβρίου, Τουρκία, Κωνσταντινούπολη
#17, 24 Οκτωβρίου, ΗΠΑ, Austin
#18, 7 Νοεμβρίου, Μεξικό, Mexico City
#19, 14 Νοεμβρίου, Βραζιλία, Interlagos
#20, 21 Νοεμβρίου, ?
#21, 5 Δεκεμβρίου, Σαουδική Αραβία, Jeddah
#22, 12 Δεκεμβρίου, Άμπου Ντάμπι, Yas Marina

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Μένει και το 2022 στην Alpine o Alonso
Πολλοί οι υποψήφιοι για μία θέση στη Williams
Παροικία της F1 στη Μύκονο (video)

 

Advertisement