Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πολλοί οι υποψήφιοι για μία θέση στη Williams

Ελλάδα 8:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πολλοί οι υποψήφιοι για μία θέση στη Williams

FORMULA 1

Πολλοί οι υποψήφιοι για μία θέση στη Williams

FORMULA 1

Όλα δείχνουν πως η ανακοίνωση της μεταπήδησης του George Russell στη Mercedes-AMG Petronas για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2022, είναι θέμα χρόνου.

Advertisement
Advertisement

Κι ενώ ο ταλαντούχος Βρετανός αναμένεται να αφήσει μετά από τρεις σεζόν τη Williams για να βρεθεί στο πλευρό του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Lewis Hamilton, υπάρχει μακροσκελής λίστα πιθανών υποψηφίων για τη θέση που θα αφήσει κενή.

Βλέπετε, ειδικά με τις αλλαγές κανονισμών του 2022 και με τα σταθερή τροχιά βελτίωσης της, η βρετανική ομάδα έχει γίνει ξανά ελκυστική – ειδικά από τι στιγμή που υπάρχουν ελάχιστες διαθέσιμες θέσεις στο grid της επόμενης χρονιάς.

Θεωρώντας λοιπόν δεδομένο πως ο Nicholas Latifi θα παραμείνει στο κόκπιτ του (φέρνει πολλά λεφτά στην ομάδα για να συμβεί το αντίθετο), ο Jost Capito αναζητά τον teammate του.

Advertisement
Advertisement

bottas-bahrain21-a1000x600

To πιθανότερο αυτό είναι να συμβεί ξανά με αρωγό τη Mercedes. Είναι λογική εξέλιξη η επιστροφή του Valtteri Bottas – άλλωστε ο Toto Wolff έχει δηλώσει πως είναι… χρέος του να εξασφαλίσει μία θέση στον Φινλανδό. Βλέπετε, όσο κι αν δεν το λένε φωναχτά, εξακολουθεί να έχει τον 31χρονο υπό την ομπρέλα του. Υπάρχουν επαφές του Bottas και με την Alfa Romeo, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι περισσότερο.

Advertisement

Υπάρχει όμως και ο Nyck de Vries, εκ των πρωταγωνιστών της Formula E, επίσης οδηγός της Mercedes που μετά τον τίτλο στη Formula 2 το 2019, απλά δεν βρίσκει κενή θέση στην F1. Ακόμα.

Zhou-Guanyu-austria21-a1000x600

Advertisement

Τις τελευταίες εβδομάδες ακούγεται έντονα το όνομα του Guanyu Zhou, το ταλαντούχου Κινέζου που ανήκει στην Alpine. Πέραν της ξεκάθαρης εμπορικής σημασίας ύπαρξης ενός οδηγού από την ασιατική χώρα στην F1, μία τέτοια κίνηση, αν γίνει, ίσως να καθρεφτίζει αλλαγή σε ότι αφορά στην παροχή υβριδικών κινητήρων για τη Williams. Ακούγονται άλλωστε καιρό φήμες για συζητήσεις ανάμεσα στη βρετανική ομάδα και τη Renault.

kvyat-alpine-announcement

Οδηγός της Alpine, έστω και εφεδρικός, αυτή τη στιγμή είναι και ο Daniil Kvyat, που αναζητά τρόπο να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Το ίδιο και ο «σούπερ-αναπληρωματικός» του 2020, ο Nico Hulkenberg, που στα 33 του αποτελεί μία πολύ αξιόπιστη και γεμάτη εμπειρία λύση.

Advertisement

Hulkenberg-aston-martin-announcement-a1000x600

Όσο περνούν οι ημέρες, προκύπτουν και νέα ονόματα αν και θεωρούμε πως ελάχιστες ελπίδες μπορεί να έχει κάποιος πέραν από τους παραπάνω.

Διαβάστε επίσης:
F1 Vlog για το Grand Prix… bowling στην Ουγγαρία!
Στοπ στη… γιούχα!
Τι λέει ο Mick Schumacher για το ντοκιμαντέρ για τον μπαμπά του;