Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ματαιώθηκε και φέτος το Grand Prix Αυστραλίας

Ελλάδα 2:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ματαιώθηκε και φέτος το Grand Prix Αυστραλίας

FORMULA 1

Ματαιώθηκε και φέτος το Grand Prix Αυστραλίας

FORMULA 1

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η παγκόσμια πανδημία του Covid-19 και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που αυτή φέρει, οδηγούν στη ματαίωση του Grand Prix της Μελβούρνης.

Advertisement
Advertisement

 

Η Αυστραλία έχει πολύ αυστηρούς περιορισμούς, ειδικά τώρα που υπάρχει η απειλή του στελέχους δέλτα. Έτσι, δεδομένου πως πολλοί ντόπιοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, κρίθηκε πως τα motorsport events της Formula 1 και του MotoGP δεν θα έπρεπε να εξαιρεθούν.

 

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η μετάλλαξη Δέλτα «σκοτώνει» τις Εκθέσεις Αυτοκινήτου

 

Ο αγώνας στο πανέμορφο Albert Park ήταν αρχικά προγραμματισμένος για τις 21 Μαρτίου, ως εναρκτήριο Grand Prix της σεζόν. Σύντομα μετατέθηκε για τις 19-21 Νοεμβρίου και αναμενόταν να αποτελέσει τον 21οο από τους 23 γύρους στο φετινό καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement

Εξετάστηκαν λύσεις όπως η δημιουργία «φούσκας» για όλο το προσωπικό και τους αγωνιζόμενους, κρίθηκε όμως ήταν θα ήταν τεράστιο επικοινωνιακό αυτογκόλ για τις τοπικές αρχές και έτσι, δόθηκε ραντεβού για το 2022 όταν και οι Αυστραλοί στοχεύουν στο να έχουν προχωρήσει τόσο οι εμβολιασμοί, που να ανοίξουν τα σύνορα.

Advertisement

Με τη Μελβούρνη εκτός προγράμματος, η Formula 1 καλείται να καλύψει ένα ακόμα κενό, αν και φαίνεται πως υπάρχει σχέδιο Β. Είναι χαρακτηριστικά όσα είπε ο CEO του σπορ, Stefano Domenicali: «Παρότι είμαστε απογοητευμένοι που δεν θα αγωνιστούμε στην Αυστραλία αυτή τη σεζόν, είμαστε πεπεισμένοι πως θα έχουμε κανονικά καλεντάρι 23 αγώνων φέτος. Έχουμε κάποιες επιλογές για να καλύψουμε το κενό που παρουσιάστηκε. Θα δουλέψουμε τις λεπτομέρειες που τις αφορούν και τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινώσουμε περισσότερα».

Κι ενώ αναμένουμε τον αγώνα που θα καλύψει το κενό ή την αναδιοργάνωση που τυχόν έρθει στα τελικά στάδια της σεζόν, πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως απειλούνται κι άλλοι αγώνες λόγω της πανδημίας, όπως για παράδειγμα τα Grand Prix στο Μεξικό (31 Οκτωβρίου) και στη Βραζιλία (7 Νοεμβρίου). Το πρόβλημα για την F1 είναι πως το κομμάτι αυτό το σεζόν, αφορά αγώνες μακριά από την Ευρώπη, με αποτέλεσμα αυτοί να μη μπορούν να αντικατασταθούν με “εύκολες” λύσεις επί γερμανικού ή ιταλικού εδάφους.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Video: Ποιος οδηγός της F1 πήγε στην πίστα με Urus;
F1 GP Αυστρίας: Τρίτη νίκη σε 3 αγώνες για τον Verstappen
Ανανέωσε με τη Mercedes ως το 2023 ο Hamilton (video)