Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ματαιώθηκε και φέτος το GP Ιαπωνίας

Ελλάδα 13:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ματαιώθηκε και φέτος το GP Ιαπωνίας

FORMULA 1

Ματαιώθηκε και φέτος το GP Ιαπωνίας

FORMULA 1

Η Formula 1 επιβεβαίωσε αυτό που δυστυχώς φαινόταν εδώ και καιρό αναπόφευκτο – τη ματαίωση του Grand Prix Ιαπωνίας του 2021!

Advertisement
Advertisement

Η παγκόσμια πανδημία επηρέασε ξανά τον αγώνα της Suzuka που δεν έγινε ούτε πέρυσι και η εξέλιξη αυτή αποτελεί τεράστιο πλήγμα για τη Honda (στην οποία και ανήκει η πίστα), που ήθελε να αποχαιρετήσει το μαγικό κόσμο της Formula 1 με έναν εντός έδρας αγώνα-γιορτή.

Για τις τοπικές αρχές, οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτέλεσαν σημείο αναφορά για την απόφαση για το Grand Prix. Και παρότι η F1 είχε παρουσιάσει πλάνο μεταφοράς των εμπλεκόμενων στο σπορ με πτήσεις τσάρτερ από την Τουρκία και με ξεχωριστό πρόγραμμα τεστ για τον Covid-19, οι Ιάπωνες αποφάσισαν να δώσουν ραντεβού για το 2022.

Advertisement
Advertisement

Η σχετική ανακοίνωση της F1 ανέφερε:

«Μετά από συζητήσεις ανάμεσα στον promoter και τις Ιαπωνικές αρχές, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας πήρε την απόφαση να ματαιώσει τον φετινό αγώνα λόγω των συνεχιζόμενων επιπλοκών που φέρνει στη χώρα η πανδημία. Η Formula 1 δουλεύει πλέον πάνω στις λεπτομέρειες για την αναθεώρηση του προγράμματος και τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινώσει τις οριστικές λεπτομέρειες. Η F1 απέδειξε φέτος και το 2020, πως μπορεί να προσαρμοστεί και να βρει λύσεις στην παρούσα αβεβαιότητα και είναι ενθουσιασμένη από το επίπεδο του ενδιαφέροντος άλλων προορισμών, για να φιλοξενήσουν αγώνες της F1 φέτος και τα επόμενα χρόνια».

Advertisement

Ποιο είναι λοιπόν το Σχέδιο Β; Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, η F1 και πέρυσι αλλά και φέτος βρήκε λύσεις. Όμως ακόμα δεν ξέρουμε πόσες λύσεις θα χρειαστεί αφού η Τουρκία, η Βραζιλία και το Μεξικό εξακολουθούν να βρίσκονται στην κόκκινη ταξιδιωτική λίστα της Μεγάλης Βρετανίας. Και με περισσότερους από 1000 συμμετέχοντες στο σπορ (με διάφορους ρόλους) να προέρχονται από τη Γηραιά Αλβιώνα, αυτό αποτελεί πρόβλημα στο οποίο είναι άγνωστο αν θα βρεθεί λύση.

Το Κατάρ και η πίστα του Losail είναι υποψήφια για να καλύψει το κενό, το Μπαχρέιν και η πίστα του Sakhir δεν αποκλείεται να φιλοξενήσουν και δεύτερο αγώνα (όπως πέρυσι) ενώ υπάρχει έντονη φημολογία και για δεύτερο αγώνα στο Circuit of the Americas, με τίτλο Texan Grand Prix.

Advertisement

Αναμονή λοιπόν μερικές εβδομάδες ώστε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το δεύτερο μισό της σεζόν της F1.

Διαβάστε επίσης:
F1 Vlog για το Grand Prix… bowling στην Ουγγαρία!
Στοπ στη… γιούχα!
Τι λέει ο Mick Schumacher για το ντοκιμαντέρ για τον μπαμπά του;

Advertisement