Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Mercedes: Ιδού η W15! (+video)

Ελλάδα 10:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes: Ιδού η W15! (+video)

FORMULA 1

Mercedes: Ιδού η W15! (+video)

FORMULA 1

Η Mercedes έγινε η 9η ομάδα που παρουσιάζει το μονοθέσιο της για το 2024. Η W15 φέρει όλες τις ελπίδες των ανθρώπων της ομάδας για την πολυπόθητη ανάκαμψη.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν αναμφίβολα πολύ δύσκολα για την Mercedes, με δεδομένη την ιστορία της ομάδας από το 2013 και μετά.

Για έναν οργανισμό ο οποίος είχε συνηθίσει να κερδίζει συνεχώς, η μόλις μία νίκη που έχει κατακτήσει από το 2022 ισοδυναμεί με… κατάπτωση. Ήρθε και στις αρχές του μήνα η είδηση της μετακίνησης του Λιούις Χάμιλτον στην Ferrari από το 2025 και… το γλυκό έδεσε για τον Τότο Βολφ. Η Mercedes έχει εισέλθει, θέλοντας και μη, σε μία περίοδο εσωτερικής αναδόμησης.

Advertisement
Advertisement

Αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά του Χάμιλτον με την ομάδα και μοιραία στο προσκήνιο έρχεται ο Τζορτζ Ράσελ. Όχι ότι ο νεαρός Βρετανός δεν είχε ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του από το 2022.

Στην πρώτη του χρονιά με την Mercedes ο Ράσελ κέρδισε τις εντυπώσεις από τον Χάμιλτον στην μεταξύ τους μάχη. Πέρυσι, βέβαια, ο Λιούις επικράτησε σχετικά άνετα του Τζορτζ. Ωστόσο η ταχύτητα του Ράσελ είναι αδιαμφισβήτητη. Και με την προσοχή της ομάδας στραμμένη -λογικά- περισσότερο επάνω του φέτος, ο Ράσελ θα αναλάβει τον ρόλο που πάντα ονειρευόταν. Αυτόν του ηγέτη της Mercedes.

Advertisement

Το μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσον η φετινή Mercedes θα μπορέσει να ξεφύγει από την μετριότητα των W13 και W14. Ο Τζέιμς Άλισον δουλεύει επάνω στο νέο μονοθέσιο από την προηγούμενη άνοιξη. Ο Βολφ ισχυρίζεται ότι το μονοθέσιο στον προσομοιωτή έχει δώσει εξαιρετικά πρώτα δείγματα γραφής.

Advertisement

Ωστόσο τελικό κριτής θα είναι η πίστα. Και η Mercedes χρειάζεται όσο τίποτε ένα δυναμικό ξεκίνημα για το 2024. Θα είναι η καλύτερη απάντηση στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ομάδα τον τελευταίο καιρό.

Συμβολικός χρωματισμός

Ο χρωματισμός του νέου μονοθέσιου είναι μία τέλεια περίληψη της εξαιρετικά επιτυχημένης πρόσφατης ιστορίας της ομάδας στην F1. Το ασημί -παραδοσιακό χρώμα της Mercedes- συνδυάζεται με το μαύρο και το κόκκινο -Λάουντα- στο καινούργιο livery της Mercedes.

Advertisement

Σύμφωνα με τον Τότο Βολφ η ομάδα δούλεψε πολύ σκληρά για μήνες ώστε να καταλάβει επακριβώς τα αίτια που οδήγησαν στις κακές επιδόσεις του αρχικού concept. «Προσπαθήσαμε να μην περιπλέξουμε τα πράγματα και να διασφαλίσουμε ότι ορισμένες βασικές αρχές τηρούνται στον σχεδιασμό του μονοθέσιου. Έχω καιρό να δω τους ανθρώπους της ομάδας τόσο ενθουσιασμένους με την δουλειά τους» δήλωσε ο Αυστριακός.

Τόσο ο Λιούις Χάμιλτον όσο και ο Τζορτζ Ράσελ -οι οποίοι θα κάνουν και το shakedown του νέου μονοθέσιου στο Σίλβερστοουν σήμερα- ήταν εξίσου ενθουσιασμένοι με τον επικεφαλής της ομάδας τους. Ιδίως ο Ράσελ ο οποίος παραδέχτηκε ότι δεν μπόρεσε να κοιμηθεί το βράδυ από την προσμονή για την σημερινή παρουσίαση!

Με μία πρώτη ματιά η W15 δείχνει ένα πολύ καθαρό σχεδιαστικά μονοθέσιο. Ο Τζέιμς Άλισον έχει εγκαταλείψει -όπως αναμενόταν- το zeropods concept του Μάικ Έλιοτ. Ωστόσο τα πλαϊνά της νέας Mercedes πρέπει να παραμένουν τα πιο compact στο grid. Αρετές αλλαγές υπάρχουν και στο πίσω μέρος του μονοθέσιου. Θα δώσει η νέα προσέγγιση της Mercedes άμεσα τα αποτελέσματα που περιμένει η ομάδα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes: Πώς έμαθε για την φυγή του Χάμιλτον
Mercedes: Ποιος θα αντικαταστήσει τον Χάμιλτον;
Χάμιλτον: Δεν μπορεί να πάρει όποιον θέλει στην Ferrari