Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Χάμιλτον: Δεν μπορεί να πάρει όποιον θέλει στην Ferrari

Ελλάδα 10:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χάμιλτον: Δεν μπορεί να πάρει όποιον θέλει στην Ferrari

FORMULA 1

Χάμιλτον: Δεν μπορεί να πάρει όποιον θέλει στην Ferrari

FORMULA 1

Έπειτα από την ανακοίνωση της συμφωνίας των Χάμιλτον-Ferrari πολλοί υπέθεσαν ότι ο Βρετανός θα έπαιρνε μαζί του και προσωπικό από την Mercedes. Ωστόσο αυτό δεν θα είναι τόσο απλό.

Advertisement
Advertisement

Στην επέκταση που υπέγραψε ο Βρετανός με την τρέχουσα ομάδα του το καλοκαίρι υπάρχει ρήτρα απαγόρευσης ανταγωνισμού η οποία θα δυσκολέψει ιδιαίτερα μία τέτοια προσπάθεια.

Με απλά λόγια, οι ρήτρες αυτές προστατεύουν μία εταιρία έπειτα από τη λύση της συνεργασίας της με έναν εργαζόμενο. Συγκεκριμένα ο Χάμιλτον δεν θα μπορούσε να συστήσει στην Ferrari όποιο μέλος της Mercedes επιθυμεί, όσο εκείνο έχει συμβόλαιο με την γερμανική ομάδα.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, αυτό μπορεί να γίνει όταν το συμβόλαιο του εργαζομένου λήξει και έπειτα από ένα διάστημα αναγκαστικής άδειας. Αυτό είναι κοντά στους έξι μήνες για τα υψηλόβαθμα στελέχη των ομάδων της F1.

Επιπλέον ένας εργαζόμενος της Mercedes μπορεί να μεταβεί άμεσα στο Μαρανέλο εφόσον οι δύο ομάδες έρθουν σε κάποια μεταξύ τους συνεννόηση. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μοιάζει πολύ πιθανό για την ώρα.

Πρωταπριλιά

Κατά συνέπεια ο Χάμιλτον δύσκολα θα έχει μαζί του το 2025 τον μηχανικό αγώνα με τον οποίον συνεργαζόταν στην Mercedes, τον Πίτερ Μπόνινγκτον. Η γνώριμη από την ενδοεπικοινωνία του Χάμιλτον φωνή του Μπόνινγκτον συνοδεύει τον Λιούις από την πρώτη του χρονιά στην Mercedes.

Advertisement

Ο Τότο Βολφ δήλωσε ότι πρόκειται να συζητήσει σύντομα με τον Μπόνινγκτον σχετικά με το μέλλον του. Αποκάλυψε, μάλιστα, πώς όταν τον είχε ενημερώσει για την απόφαση του Χάμιλτον να πάει στην Ferrari εκείνος είχε αποκριθεί: «Πρωταπριλιά έχουμε;»

Advertisement

Χαρακτηριστικά παραδείγματα υψηλόβαθμων στελεχών που άλλαξαν στρατόπεδα με τους οδηγούς τους είναι εκείνα των Μπρόν-Μπερν το 1996 από την Benetton στην Ferrari λόγω του Μίχαελ Σουμάχερ. Επίσης και ο νυν επικεφαλής της McLaren, Αντρέα Στέλα είχε πάει στην ομάδα από την Ferrari λόγω της μετακίνησης του Φερνάντο Αλόνσο εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χάμιλτον: Οι λόγοι που οδήγησαν στην μεταγραφή-σοκ!
Η βόμβα έσκασε: Ο Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari από το 2025!
Mercedes: Ποιος θα αντικαταστήσει τον Χάμιλτον;

Advertisement