Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Mercedes: Πώς έμαθε για την φυγή του Χάμιλτον

Ελλάδα 0:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes: Πώς έμαθε για την φυγή του Χάμιλτον

FORMULA 1

Mercedes: Πώς έμαθε για την φυγή του Χάμιλτον

FORMULA 1

Έπειτα από τις δραματικές χθεσινές εξελίξεις, το 2024 θα είναι η τελευταία σεζόν του Χάμιλτον με την Mercedes. Έτσι, τελειώνει μία από τις πιο εμβληματικές συνεργασίες στην ιστορία του σπορ.

Advertisement
Advertisement

Ο Λιούις είχε μεταπηδήσει στην γερμανική ομάδα από την McLaren το 2013 με μία η κίνηση η οποία και τότε είχε κάνει πάταγο.

Η επιλογή εκείνη του Χάμιλτον είχε αποδειχθεί απόλυτα εύστοχη τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο οικονομικό κομμάτι. Ο Βρετανός θα οδηγούσε τα μονοθέσια της ομάδας με έδρα το Μπράκλεϊ για 12 χρόνια (εάν συμπεριλάβουμε και τη φετινή χρονιά) βιώνοντας την πιο επιτυχημένη περίοδο της καριέρας του. Ο συνδυασμός τους σκορπούσε επί σειρά ετών τον… τρόμο στο grid!

Advertisement
Advertisement

Μέσα σε αυτό το διάστημα ο Λιούις έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής 6 πρωταθλήματα οδηγών, 82 νίκες και 78 pole positions. Παράλληλα ενόσω οδηγούσε για λογαριασμό της Mercedes ο Βρετανός έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός στην ιστορία του σπορ και αναδείχθηκε σε έναν σούπερ-σταρ παγκόσμιας εμβέλειας.

Εξίσου επωφελής ήταν η συνεργασία και για την Mercedes. Η γερμανική ομάδα καθιερώθηκε ως μία υπερδύναμη του σπορ ενώ παράλληλα αύξησε την προβολή του brand της σημαντικά χάρη στον Χάμιλτον. Στην πορεία κατέκτησε και 8 συνεχόμενα πρωταθλήματα κατασκευαστών!

Advertisement

Ωστόσο τα πάντα έχουν μία αρχή και ένα τέλος. Και το επικείμενο τέλος της συγκεκριμένης συνεργασίας ανακοινώθηκε χθες το βράδυ. Ας δούμε, λοιπόν, το χρονικό αλλά και τις αντιδράσεις των δύο πλευρών για την εξέλιξη αυτή.

Πρόσωπο με πρόσωπο

Κάθε χρόνο, λίγο πριν την έναρξη της σεζόν, οι Χάμιλτον-Βολφ βρίσκονταν στο σπίτι του δεύτερου όπου έκαναν τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς αλλά και τον σχεδιασμό της επόμενης. Η συνάντηση αυτή ήταν προγραμματισμένη την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.

Advertisement

Την προηγούμενη ημέρα ο Χάμιλτον είχε βρεθεί στο Μπράκλεϊ όπου δοκίμασε τη νέα W15 στον προσομοιωτή αλλά και του πήραν μέτρα για το κάθισμα. Σίγουρα ο Βολφ περίμενε μία συζήτηση γεμάτη αισιοδοξία γύρω από τη νέα σεζόν.

Ωστόσο τα πράγματα δεν κύλησαν έτσι. Ο Λιούις τον ενημέρωσε ότι έχει συμφωνήσει με την Ferrari για το 2025 και μετά ενεργοποιώντας την ρήτρα αποδέσμευσης που υπήρχε στην πρόσφατη επέκτασή του με την Mercedes.

Την ίδια στιγμή ο Μαρκ Χάινς -έμπιστος συνεργάτης του Χάμιλτον- παρέδιδε στο Μπράκλεϊ μία επίσημη επιστολή η οποία ενημέρωνε την ομάδα για την κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες αξιόπιστων πηγών ο Χάμιλτον είχε λάβει την απόφασή του ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο περίμενε μέχρι προχθές ώστε να ενημερώσει ο ίδιος τον Βολφ, χωρίς τηλεφωνήματα ή την μεσολάβηση δικηγόρων.

Το αναπόφευκτο τέλος

Έτσι, ο Χάμιλτον θα οδηγήσει το 2025 για πρώτη φορά ένα μονοθέσιο το οποίο δεν συνδέεται με κάποιο τρόπο με την Mercedes. Αναμφίβολα η αλλαγή αυτή θα είναι πολύ μεγάλη καθώς από το 2007 ο Βρετανός έχει ταυτιστεί με το τριάκτινο αστέρι.

«Είχα 11 καταπληκτικά χρόνια με την ομάδα και είμαι υπερήφανος για όσα πετύχαμε μαζί. Η Mercedes είναι κομμάτι της ζωής μου από όταν ήμουν 13 ετών. Κατά συνέπεια η απόφασή μου αυτή ήταν μία από τις δυσκολότερες που έχω κάνει ποτέ» δήλωσε ο Βρετανός μετά την επισημοποίηση της αποχώρησής του από την Mercedes.

«Θα είμαι παντοτινά ευγνώμων στην οικογένειά μου της Mercedes -και ιδιαίτερα στον Τότο- για την απίστευτη υποστήριξη τους προς εμένα. Όμως ήρθε η ώρα να κάνω το επόμενο βήμα και είμαι ενθουσιασμένος για αυτό. Ωστόσο θέλω να ολοκληρώσουμε τη συνεργασία μας με την Mercedes δυνατά. Είμαι 100% προσηλωμένος στο να κάνουμε την τελευταία μου χρονιά με τα ασημί βέλη αξιομνημόνευτη» υπογράμμισε ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας, Τότο Βολφ. «Ως συνδυασμός οδηγού-ομάδας, ο δικός μας ήταν ο πιο επιτυχημένος που έχει δει το σπορ. Ο Λιούις θα είναι για πάντα ένα σημαντικό κομμάτι στην ιστορία της Mercedes στον μηχανοκίνητο αθλητισμό».

«Εντούτοις γνωρίζαμε ότι κάποια στιγμή η συνεργασία μας θα ερχόταν στο φυσιολογικό της τέλος και η στιγμή αυτή έχει φτάσει» συνεχίζει ο Βολφ. «Αποδεχόμαστε την απόφαση του Λιούις να αναζητήσει μία φρέσκια πρόκληση. Και οι δικές μας επιλογές για το μέλλον, όμως, είναι συναρπαστικές. Για την ώρα, όμως, είμαστε επικεντρωμένοι στο να έχουμε ένα πολύ δυνατό 2024 με τον Λιούις» καταλήγει ο επικεφαλής της Mercedes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βολφ: Θέλω το 8ο με τον Χάμιλτον!
Χάμιλτον: Οι λόγοι που οδήγησαν στην μεταγραφή-σοκ!
Η βόμβα έσκασε: Ο Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari από το 2025!