Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ντεμπούτο για την Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ Edition 1

Ελλάδα 14:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ντεμπούτο για την Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ Edition 1

ΝΕΑ

Ντεμπούτο για την Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ Edition 1

ΝΕΑ

H 1η ειδική έκδοση της 4πορτης Mercedes-AMG GT είναι γεγονός, όπως ανακοίνωσε και η Mercedes. Το 4πορτο υπεραυτοκίνητο των 639 ίππων θα είναι διαθέσιμο στο κοινό ως Edition 1 για δώδεκα μήνες από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, όταν δηλαδή θα είναι διαθέσιμη και η… “στάνταρ” έκδοση. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Ακόμη μεγαλύτερες δόσεις αποκλειστικότητας προσφέρει στους ενδιαφερόμενους η νέα Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ ως Edition 1. Η εν λόγω έκδοση ξεχωρίζει από τις άλλες χάρη στο αεροδυναμικό πακέτο της AMG αλλά και τις εντυπωσιακές ζάντες των 21 ιντσών. Η Edition 1 θα είναι διαθέσιμη στο γκρι του γραφίτη που βλέπετε στις οθόνες σας, αλλά και σε λευκό ή γκρι μεταλλικό χρώμα.
Mercedes-AMG-GT-63-S-Edition-1-640-4

Στο εσωτερικό οι διαφορές που κάνουν την Edition 1 να ξεχωρίζει εντοπίζονται στα ένθετα από ανθρακονήματα στο ταμπλό, στο γκρι-μαύρο δέρμα nappa των καθισμάτων με τις κίτρινες ραφές να κάνουν αντίθεση, ενώ ανθρακόνημα βλέπουμε και στο τιμόνι της AMG το οποίο έχει επενδυθεί με ύφασμα από μικροΐνες.

Mercedes-AMG-GT-63-S-Edition-1

Advertisement
Advertisement

Διαφορές στον τομέα του κινητήρα δεν υπάρχουν σε σχέση με την “απλή” GT 63 S, με το 4λιτρο V8 μοτέρ να αποδίδει 639 ίππους στις 5.500-6.500 σ.α.λ. και 92 σχεδόν κιλά ροπής στις 2.500-4.500 σ.α.λ. Η δύναμη φτάνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου εννέα σχέσεων με τον οδηγό να έχει στην διάθεσή του και πρόγραμμα Drift που κατανέμει περισσότερη δύναμη στους πίσω τροχούς με την επιλογή του, για να συνάψετε αγαστές σχέσεις με τον λάστιχα της γειτονιάς σας.

Mercedes-AMG-GT-63-S-Edition-1-640-3

Στο αεροδυναμικό πακέτο αυτής της 1ης Έκδοσης περιλαμβάνεται σπόιλερ στον εμπρός προφυλακτήρα, διαχύτης στον πίσω αλλά και μεγάλη αεροτομή, η πτέρυγα της οποίας μπορεί να αλλάξει κλίση μηχανικά και να δώσε έτσι τη δυνατότητα στον οδηγό να αλλάξει το πάτημα του πίσω μέρους. Σε σχέση με τη αεροτομή της στάνταρ 63 S, στα 300 χλμ./ώρα η Edition 1 παράγει 30 κιλά επιπλέον κάθετης δύναμης στον πίσω άξονα. Όχι και άσχημα! Το ίδιο πάνω κάτω κάνει και τα αεροδυναμικά βοηθήματα στον εμπρός προφυλακτήρα, με την συνολική αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου να παρουσιάζεται βελτιωμένη παρά τις μεγαλύτερες αεροτομές.

Advertisement

Mercedes-AMG-GT-63-S-Edition-1-640-5

Να θυμίσουμε ότι οι επιδόσεις του 4θυρου κουπέ χτυπούν την πόρτα των υπεραυτοκινήτων με 0-100 σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 315 χλμ./ώρα.

Advertisement

Mercedes-AMG-GT-63-S-Edition-1-640-6

Η Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ Edition 1 θα κάνει την πρώτη της επίσημη εμφάνιση στον 24ωρο αγώνα αντοχής στο θρυλικό Nürburgring αυτό το Σαββατοκύριακο και θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Mercedes-AMG-GT-63-S-Edition-1-640-2

Advertisement