Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

AlphaTauri: Παρουσίαση της AT04 (+video)

Ελλάδα 20:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

AlphaTauri: Παρουσίαση της AT04 (+video)

FORMULA 1

AlphaTauri: Παρουσίαση της AT04 (+video)

FORMULA 1

Η AlphaTauri δεν ακολούθησε την πρακτική της μητρικής Red Bull. Παρουσίασε στη Νέα Υόρκη το νέο της μονοθέσιο, την AT04.

Advertisement
Advertisement

Η ιταλική ομάδα επέλεξε να ακολουθήσει τον δρόμο της Alfa Romeo. Το αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε μπορεί να μην είναι πανομοιότυπο με εκείνο που θα εμφανιστεί σε 11 ημέρες στο Μπαχρέιν. Ωστόσο φέρει αρκετές αλλαγές σε σχέση με το περσινό μονοθέσιο της ομάδας.

Το νέο μονοθέσιο θα ονομάζεται AT04 και έχει σχεδιαστεί υπό την επίβλεψη του τεχνικού διευθυντή Jody Egginton. Οι Paolo Marabini, Trygve Rangen και Dickon Balmforth συνεργάστηκαν για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της AT04. Η μονάδα ισχύος θα είναι, φυσικά, της Honda, ενώ θα φέρει και την επωνυμία της RB Powertrains.

Advertisement
Advertisement

Για το 2023 η ομάδα στοχεύει σε κάτι καλύτερο από την περσινή 9η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Η αλήθεια είναι ότι πέρσι η AT03 δεν ήταν αρκετά ανταγωνιστική. Επιπλέον, ακόμη και σε μερικούς αγώνες στους οποίους έδειχνε ικανή για ένα καλό αποτέλεσμα, λάθη είτε από τους οδηγούς είτε από την ομάδα, της στερούσαν μία μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή.

Καλύτερο περσινό αποτέλεσμα της AlphaTauri ήταν η 5η θέση του Gasly στο Αζερμπαϊτζάν. Φέτος, ο Γάλλος δεν θα οδηγεί, πλέον, για την ομάδα με την οποίαν έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του. Η μετακίνηση του Gasly στην Alpine άνοιξε τον δρόμο για την έλευση του Nyck de Vries.

Advertisement

Ο Ολλανδός απέδειξε στο ιταλικό GP πέρσι, ότι είναι παραπάνω από ικανός ώστε να ηγηθεί των προσπαθειών της AlphaTauri. Δίπλα στον De Vries θα αγωνιστεί ο Tsunoda. Αυτή θα είναι η τρίτη συνεχής χρονιά συμμετοχής του νεαρού Ιάπωνα με την ιταλική ομάδα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Η Ford επιστρέφει στην Formula 1! (+video)
Red Bull: Παρουσίαση χωρίς… νέο μονοθέσιο!
F1: Το Las Vegas θέλει αγώνα για πάντα!