Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

McLaren 765LT Spider: Το νέο παιχνίδι του Λάντο! (+video)

Ελλάδα 3:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

McLaren 765LT Spider: Το νέο παιχνίδι του Λάντο! (+video)

FORMULA 1

McLaren 765LT Spider: Το νέο παιχνίδι του Λάντο! (+video)

FORMULA 1

Μπορεί η σεζόν να μην ξεκίνησε καλά για τον Λάντο Νόρις. Ωστόσο ο Βρετανός έχει έναν πολύ σημαντικό λόγο για να είναι χαρούμενος.

Advertisement
Advertisement

Αυτός δεν είναι άλλος από την ολοκαίνουργια McLaren 765LT Spider την οποία μόλις πρόσφατα παρέλαβε. Ένα μοναδικό αυτοκίνητο φτιαγμένο κατά παραγγελία για τον οδηγό της McLaren.

Η βρετανική εταιρία θα κατασκευάσει 765 τέτοια αυτοκίνητα. Το κάθε ένα από αυτά παράγεται κατόπιν παραγγελίας και φέρει συγκεκριμένες προσωπικές πινελιές του κάθε ιδιοκτήτη της. Στην περίπτωση του Λάντο ξεχωρίζει το προσωπικό του λογότυπο L4 καθώς και το φωσφορούχο κίτρινο χρώμα σε σημεία εντός του αυτοκινήτου. Ένα χρώμα το οποίο ο Λάντο χρησιμοποιεί και στο κράνος του.

Advertisement
Advertisement

Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου supercar, κόβουν την ανάσα! Ο τετράλιτρος V8 δίνει 755 άλογα, 10 περισσότερα από την 750S. Το σύστημα μετάδοσης είναι διπλού συμπλέκτη για κορυφαία επιτάχυνση. Σύμφωνα με την McLaren, η 765LT Spider μπορεί να καλύψει τα 402 μέτρα από στάση (quarter mile) σε κάτω από 10 δευτερόλεπτα!

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει ιδιαίτερη σημασία για την McLaren και για έναν ακόμη λόγο. Ενδέχεται να είναι το τελευταίο αυτοκίνητο της εταιρίας το οποίο χρησιμοποιεί αποκλειστικά κινητήρα εσωτερικής καύσεως. Οι Βρετανοί έχουν πρόσφατα υπογράψει συμφωνία με την Ricardo για την παραγωγή υβριδικών μονάδων ισχύος V8.

Advertisement

Όποια και αν είναι η συνέχεια για την McLaren, όμως, ένα πράγμα είναι βέβαιο. Ο Λάντο θα απολαύσει στο έπακρο το νέο του απόκτημα!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Carlos Sainz και o Lando Norris βγήκαν για ψώνια… (+video)
Σε δημοπρασία η Ferrari F40 θρυλικού πιλότου της Formula 1
Χάμιλτον: Τρελό ποσό για υπογεγραμμένη κάρτα του! (+video)