Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: McLaren 765LT Spider (video)

Ελλάδα 18:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: McLaren 765LT Spider (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: McLaren 765LT Spider (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η McLaren εξάπτει το ενδιαφέρον των οπαδών της, παρουσιάζοντας το ισχυρότερο ρόουντστερ που έχει κατασκευάσει ποτέ

Advertisement
Advertisement

Με την 765LT να έχει εξαντληθεί πλήρως, η McLaren έπρεπε να επινοήσει έναν τρόπο προκειμένου να προσελκύσει ξανά το ενδιαφέρον των εύπορων οπαδών της. Και αυτό το έπραξε παρουσιάζοντας την κάμπριο εκδοχή του πανίσχυρου μοντέλου, την 765LT Spider.

Η τελευταία κληρονομεί το αεροδυναμικό DNA της Longtail έκδοσης, ούσα κατά μόλις 49 κιλά βαρύτερη, με τα ζυγαριά να δείχνει 1.388 κιλά. Το επιπλέον βάρος αποδίδεται στην προσθήκη της μονοκόμματης αφαιρούμενης σκληρής οροφής αλλά και του μηχανισμού που την πλαισιώνει. Αυτός επιτρέπει το άνοιγμα και το κλείσιμο της σε μόλις 11 δευτερόλεπτα και σε ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Όσοι επιθυμούν να εξοικονομήσουν περαιτέρω κιλά, μειώνοντας το βάρος στα 1.278 κιλά, καλούνται να καταφύγουν στον προαιρετικό εξοπλισμό, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα ανθρακονημάτινα Super-Lightweight καθίσματα. Αυτά είχαν αναπτυχθεί αρχικά για τη Senna και ζυγίζουν μόλις 3,35 κιλά το ένα.

Η 765LT Spider κινείται από έναν οκτακύλινδρο σε διάταξη “Vδιπλοτούρμπινο βενζινοκινητήρα 4.000 κ.εκ. ο οποίος παράγει 765 ίππους, χαρίζοντας στο supercar μια κορυφαία αναλογία βάρους ισχύος/βάρους που αντιστοιχεί σε 585PS/τόνο. Η ροπή φτάνει τα 800 Nm, με την κίνηση να μεταδίδεται στους τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη το οποίο είναι ραφιναρισμένο, επιτρέποντας κατά 15% ταχύτερες αλλαγές των σχέσεων, συγκριτικά με την 720S Spider.

Advertisement

Το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 2,8 δλ., η επιτάχυνση από στάση 200 χλμ./ώρα δεν απαιτεί περισσότερα από 7,2 δλ, τα πρώτα 400 μέτρα διανύονται (1/4 μιλίου) σε μόλις 10,0 δλ. και η τελική αγγίζει τα 330 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με τη μάρκα, τα συγκεκριμένα νούμερα αναδεικνύουν την 765LT Spider στο ταχύτερο κάμπριο δημιούργημά της.

To μοντέλο βασίζεται στη γνωστή, ιδιαίτερα ελαφριά ανθρακονημάτινη αρχιτεκτονική MonoCage II-S, που κατασκευάστηκε παράλληλα, με το monocoque πλαίσιο της 765LΤ, με το οποίο μοιράζεται τα περισσότερα δομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των παρμπρίζ. Όπως αναφέρει η μάρκα, η δομή του αμαξώματος είναι τόσο στιβαρή που δεν χρειαζόντουσαν έξτρα ενισχύσεις, κάτι που συνδράμει στην εξοικονόμηση βάρους. Εξαιρούνται, βέβαια, κάποιες επεμβάσεις στο πίσω μέρος που παρέχουν ασπίδα προστασίας στους επιβάτες, στην περίπτωση που το μοντέλο ανατραπεί.

Advertisement

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη δομή της 765LT Spider διαδραματίζει η οροφή που ενσωματώνει ένα ανθρακονημάτινο πλαίσιο και είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να αυξάνει τον αέρα για τα κεφάλια τον επιβατών. Παράλληλα, επέτρεψε τη μετατόπιση των A-pillars προς τα εμπρός, συνδράμοντας στην δημιουργία περισσότερου χώρου εντός της καμπίνας, και διευκολύνοντας τόσο την είσοδο όσο και την έξοδο των επιβατών.

Όπως και στην LT, η νεότευκτη Spider σχεδιάστηκε για να «αριστεύει» στην πίστα. Καθοριστική είναι η συμβολή αφενός των δεκάδων αεροδυναμικών βοηθημάτων και της καλιμπραρισμένης ενεργής πίσω πτέρυγας και αφετέρου των τροποποιήσεων στο σύστημα ανάρτησης που απαιτήθηκαν από τη μερική αύξηση του βάρους. Η παραγόμενη κάθετη δύναμη είναι κατά 25% μεγαλύτερη απ’ ό,τι στην 720S Spider και ισοδύναμη με αυτή που παράγει η 765 Longtail.

Advertisement

Η  765LT Spider «κάθεται» σε Ultra-Lightweight σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 10 ακτίνων, με ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά Pirelli Trofeo R που αυξάνουν σημαντικά την πρόσφυση του μοντέλου, όταν αυτό ανεβάσει ρυθμούς.

Το αυτοκίνητο θα παραχθεί σε μόλις 765 κομμάτια, με τη McLaren να αξιώνει 365.000 ευρώ.

Απολαύστε τη νέα McLaren 765LT σε slow motion:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πωλείται η πρώτη McLaren F1 GTR Longtail
Η McLaren Elva αποκτά παρπρίζ
F1: Νέο πολυετές συμβόλαιο του Norris με τη McLaren