Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Αυστρίας: Τρίτη νίκη σε 3 αγώνες για τον Verstappen

Ελλάδα 8:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Αυστρίας: Τρίτη νίκη σε 3 αγώνες για τον Verstappen

FORMULA 1

F1 GP Αυστρίας: Τρίτη νίκη σε 3 αγώνες για τον Verstappen

FORMULA 1

Ο Max Verstappen κερδίζει τον ένατο (από τους 23 αγώνες της χρονιάς) στο Red Bull Ring, στην Αυστρία. Οι Valtteri Bottas (Mercedes) και Lando Norris (McLaren) συμπλήρωσαν το podium των νικητών.

Advertisement
Advertisement

Ο Verstappen κερδίζει το Αυστριακό Grand Prix της Formula 1 με μια κυρίαρχη απόδοση, με τον Hamilton να τερματίζει τέταρτος με κατεστραμμένο το πάτωμα της Mercedes.

 

Για δεύτερη φορά, ο Max Verstappen (Red Bull) κατάφερε με την λιγότερη δυνατή πίεση να κερδίσει τη νίκη στο Red Bull Ring, οδηγώντας από την πρώτη θέση κάθε γύρο του Αυστριακού Grand Prix (ξεκινώντας από την pole position).

Advertisement
Advertisement

Ο Verstappen δεν αντιμετώπισε καμία πραγματική απειλή. Μάλιστα έκανε ένα επιπλέον pit stop 10 γύρους, πριν το τέλος, «γράφοντας» τον ταχύτερο γύρο και ολοκλήρωσε ένα πρώτο «grand slam weekend», με pole, ταχύτερο γύρο και νίκη.

Πίσω από αυτόν, ο αντίπαλος του στο πρωτάθλημα Lewis Hamilton, έφτασε στη δεύτερη θέση αλλά έπεσε τέταρτος όταν σχεδόν καταστράφηκε το πάτωμα της Mercedes, όταν πέρασε πάνω από ένα κερμπ. Η ομάδα τότε έδωσε το πλεονέκτημα στον team-mate του, Valtteri Bottas, να περάσει δεύτερος ενώ ο Lando Norris της McLaren, τερμάτισε τρίτος.

Advertisement

Παρά την έντονη πίεση από τον Norris, ο οποίος κέρδισε την αναγνώριση: «Driver Of The Day», ο Bottas κράτησε τη δεύτερη θέση. Ο Hamilton έμεινε τέταρτος, αλλά έπεσε από 18 στους 32 πόντους πίσω από τον Verstappen στην κατάταξη του πρωταθλήματος.

Advertisement

Η Red Bull θα μπορούσε να είχε μια ακόμη καλύτερη μέρα, αν ο Sergio Perez δεν είχε τόσο έντονο αγώνα σε μία προσπάθεια να κλέψει την τρίτη θέση από τον Norris. Ο οδηγός από το Μεξικό βγήκε εκτός πίστας, με αποτέλεσμα ο Norris να πάρει ποινή πέντε δευτερολέπτων. Ωστόσο, ο Perez έβγαλε εκτός πίστας τη Ferrari του Charles Leclerc και πήρε το ίδιο πέναλτι.

Αυτό σημαίνει ότι ενώ ο Perez τερμάτισε πέμπτος, είναι τελικά έκτος με πέμπτο τον Carlos Sainz της Ferrari. Οι Ricciardo (McLaren), Leclerc (Ferrari), Gasly (AlphaTauri) και  Alonso (Alpine) κλείνουν τη δεκάδα.

Advertisement