Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ανανέωσε με τη Mercedes ως το 2023 ο Hamilton (video)

Ελλάδα 15:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανέωσε με τη Mercedes ως το 2023 ο Hamilton (video)

FORMULA 1

Ανανέωσε με τη Mercedes ως το 2023 ο Hamilton (video)

FORMULA 1

Σε μία αιφνιδιαστική κίνηση καθώς τίποτα δεν προμήνυε πως αυτό θα ήταν Grand Prix… ανακοινώσεων, η Mercedes-AMG Petronas προχώρησε σε επέκταση της συνεργασίας της με τον Lewis Hamilton!

Advertisement
Advertisement

Ήταν γνωστό πως οι συζητήσεις των δύο πλευρών ήταν σε καλό κλίμα αλλά την περασμένη Κυριακή στο περιθώριο του Grand Prix Στυρίας, οι δηλώσεις του Toto Wolff είχαν αφήσει να εννοηθεί πως πρέπει ακόμα να λειανθούν αρκετές λεπτομέρειες.?

Να που αυτό συνέβη και ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα οδηγεί για λογαριασμό της Γερμανικής ομάδας έως και το 2023 – για δύο ακόμα αγωνιστικές σεζόν, μέχρι δηλαδή τα 38 του!

Ο ίδιος είχε εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία του να παραμείνει στο σπορ, με κινήσεις όπως τη συμμετοχή στο τεστ εξέλιξης των ελαστικών της Pirelli για το 2022 ή τις… έξτρα βάρδιες στον προσομοιωτή, να μαρτυρούν την όρεξή του.

«Είναι απίστευτο που πλησιάζω τα εννέα χρόνια συνεργασίας με αυτή την απίστευτη ομάδα και είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας για δύο ακόμα χρόνια. Έχουμε πετύχει τόσα πολλά μαζί αλλά υπάρχουν ακόμα πράγματα που θέλουμε να πετύχουμε, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Νιώθω υπερηφάνεια για τον τρόπο που η Mercedes έχει υποστηρίξει τις κινήσεις μου στον τομέα της διαφορετικότητας και ισότητας στο σπορ. Θέλω να ευχαριστήσω κάθε έναν από τους ταλαντούχους και αφοσιωμένους εργαζόμενους στη Mercedes, η σκληρή δουλειά των οποίων έκανε όλα αυτά πιθανά αλλά και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας για τη σταθερή τους εμπιστοσύνη. Μπαίνουμε σε μία νέα εποχή, με ένα μονοθέσιο που θα είναι συναρπαστικό αλλά και θα αποτελέσει πρόκληση. Ανυπομονώ να δω τι παραπάνω μπορούμε να πετύχουμε μαζί», είπε ο Hamilton.

Advertisement

hamilton-spain21-c1000x600

Προφανώς δεν γνωστοποιήθηκε το οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας, αν και φημολογείται πως ο ετήσιος μισθός του Βρετανού θα παραμείνει γύρω στα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

Όσο για το όνομα του teammate του το 2022, παραμένει άγνωστο. Όχι όμως και μυστήριο αφού είναι ξεκάθαρο πως δεν θα έχουμε εκπλήξεις: φαβορί είναι ο George Russell και ο Valtteri Bottas φέρεται να μην μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση, ότι κι αν κάνει στην πίστα.

Διαβάστε επίσης:
Νέο F1 Vlog για το GP Στυρίας (video)
F1: Με ποια ομάδα θα τρέχει ο Schumacher το 2022;
F1 GP Αυστρίας: Verstappen-Hamilton σημειώσατε Χ (videos)

Advertisement