Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Marko: Φοβού την Mercedes στην F1

Ελλάδα 13:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Marko: Φοβού την Mercedes στην F1

FORMULA 1

Marko: Φοβού την Mercedes στην F1

FORMULA 1

Ο Helmut Marko περιμένει έντονο ανταγωνισμό από τις Mercedes και Ferrari για το 2023. Πιστεύει δε ότι η γερμανική ομάδα αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την Red Bull.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes είχε μία πολύ δύσκολη σεζόν πέρσι. Η W13 αποδείχθηκε ένα μονοθέσιο με αρκετά προβλήματα ευστάθειας. Ωστόσο, βελτιώθηκε σημαντικά στο δεύτερο μισό της σεζόν με αποκορύφωμα το 1-2 των Russell-Hamilton στο Interlagos.

Η άνοδος αυτή της Mercedes δεν έχει περάσει απαρατήρητη στην Red Bull. Ο Helmut Marko πιστεύει, μάλιστα, ότι η μεγαλύτερη απειλή για την πρωταθλήτρια του 2022 θα έρθει από τα ασημί βέλη. «Πιστεύω ότι θα πρέπει να φοβόμαστε περισσότερο την Mercedes» δήλωσε ο Αυστριακός. «Κυρίως επειδή πλεονεκτούν έναντι της Ferrari σε θέματα αξιοπιστίας και στρατηγικής» συμπλήρωσε.

Advertisement
Advertisement

Οι Verstappen και Red Bull κυριάρχησαν πλήρως κατά τη διάρκεια του 2022. Εκ πρώτης όψεως μπορεί κανείς να πει ότι υπάρχουν αρκετές ομοιότητες με το 2014 και την κυριαρχία της Mercedes στην αρχή της υβριδικής περιόδου.

Όμως, ο Marko διαφωνεί. «Δεν έχουμε το πλεονέκτημα που απολάμβανε η Mercedes τότε. Τότε η Mercedes είχε 50 ίππους παραπάνω από τις υπόλοιπες ομάδες» υπογράμμισε ο Marko. Ο τεχνικός σύμβουλος της Red Bull πιστεύει ότι ο ανταγωνισμός θα είναι έντονος από την αρχή της επόμενης σεζόν. «Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά των νέων κανονισμών. Οι υπόλοιπες ομάδες είδαν τι κάναμε με το φετινό μονοθέσιο. Αναμένω ότι θα μας πλησιάσουν».

Advertisement

Στο χειμερινό τεστ του Μπαχρέιν -23 με 25 Φεβρουαρίου- θα δούμε κατά πόσον θα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις του Marko. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μία εβδομάδα αργότερα στην ίδια πίστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Οι πιο… value for money οδηγοί του 2022!
Ferrari: Απαγόρευση συμμετοχής σε συμβούλιο για τις PU του 2026!
Verstappen: Δεν καταλαβαίνω γιατί συγκρουόμαστε με τον Lewis

Advertisement