Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ολλανδίας: Ο Φερστάπεν πρώτος στο FP3

Ελλάδα 11:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ολλανδίας: Ο Φερστάπεν πρώτος στο FP3

FORMULA 1

F1 GP Ολλανδίας: Ο Φερστάπεν πρώτος στο FP3

FORMULA 1

Η τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών στην Ολλανδία διεξήχθη υπό βροχή και είχε σχεδόν τα πάντα. Πλαγιολισθήσεις, εξόδους, κόκκινες σημαίες και τον τοπικό ήρωα στην πρώτη θέση.

Advertisement
Advertisement

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ιδιαίτερα άνετος στο βρεγμένο οδόστρωμα του Zandvoort και πήρε άνετα τον πρώτο χρόνο. Πολύ καλά τα πήγαν αρχικά οι McLaren και προς το τέλος της διαδικασίας οι δύο Mercedes.

Η βροχή είχε αρχίσει να πέφτει πολύ πριν την έναρξη της διαδικασίας. Κατά συνέπεια η πίστα ήταν πλήρως βρεγμένη και τα wet ελαστικά της Pirelli μονόδρομος για όσους έβγαιναν στην πίστα. Ο οδηγός που ξεκίνησε πρώτος ήταν, φυσικά, ο αντικαταστάτης του Ρικιάρντο στην AlphaTauri, Λίαμ Λώσον. Ο Νεοζηλανδός έπρεπε να συμπληρώσει όσους περισσότερους γύρους προλάβαινε εν όψει των κατατακτήριων δοκιμών. Αυτές θα διεξαχθούν μάλλον υπό παρόμοιες συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Όπως συμβαίνει συνήθως σε βρεγμένο οδόστρωμα, οι έξοδοι των οδηγών ήταν αρκετές. Οι Φερστάπεν, Πέρεζ, Λεκλέρ και Σάινθ είχαν όλοι τις στιγμές τους. Ωστόσο ήταν οι έξοδοι των Μάγκνουσεν και Ζου που θα προκαλούσαν τις δύο κόκκινες σημαίες της διαδικασίας.

Ήδη πριν από την δεύτερη διακοπή λόγω της εξόδου του Ζου -για τον οποίον φημολογείται ότι η θέση του το 2024 στην Audi μόνο εξασφαλισμένη δεν είναι– ορισμένοι οδηγοί είχαν ήδη περάσει στα ενδιάμεσα ελαστικά. Στο σημείο εκείνο οι Φερστάπεν και Νόρις είχαν σημειώσει τους δύο καλύτερους χρόνους.

Η βροχή σταματάει. Για λίγο

Advertisement

Με την επανέναρξη (και καθώς το οδόστρωμα είχε στεγνώσει αρκετά) όλοι οι οδηγοί βγήκαν με τα ενδιάμεσα. Δεν έλειψαν και πάλι αρκετές έξοδοι -ανώδυνες όμως- καθώς οι πιλότοι εξερευνούσαν τα όρια της πρόσφυσης, κυρίως στην στροφή 1. Ο Νόρις πήρε μετά από λίγα λεπτά τον πρώτο χρόνο με τον teammate του, Πιάστρι δεύτερο.

Advertisement

 

Η διαδικασία διακόπηκε για λίγο και τρίτη φορά όταν ο Λώσον έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου του στην είσοδο της τελευταίας στροφής. Ο Φερστάπεν επέστρεψε στην πίστα και κατέβασε σημαντικά τον καλύτερο χρόνο του Νόρις. Ο Ολλανδός θα παρέμενε πρώτος μέχρι τέλους με τους Ράσελ, Πέρεζ, Αλόνσο και Χάμιλτον να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Η βροχή μπορεί να κόπασε στη διάρκεια του FP3. Ωστόσο τα προγνωστικά δείχνουν επανεμφάνισή της μέχρι τις κατατακτήριες. Αυτό σε συνδυασμό με την old school χάραξη του ολλανδικού σιρκουί που δεν συγχωρεί τα λάθη, υπόσχονται μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία κατατακτήριων δοκιμών!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βασέρ: Πρέπει να βελτιωθούμε σε κάθε τομέα
F1 GP Ολλανδίας: Ο Νόρις ταχύτερος την Παρασκευή (+video)
F1 GP Ολλανδιας: Έξω ο Ρικιαρντο με τραυματισμό! (+video)