Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Λεκλέρ: Ανανέωση για 5 χρόνια με την Ferrari;

Ελλάδα 7:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Λεκλέρ: Ανανέωση για 5 χρόνια με την Ferrari;

FORMULA 1

Λεκλέρ: Ανανέωση για 5 χρόνια με την Ferrari;

FORMULA 1

Σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport ο Σαρλ Λεκλέρ και η Ferrari βρίσκονται κοντά σε πενταετή επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι και το τέλος του 2029.

Advertisement
Advertisement

Όλα δείχνουν ότι ο Λεκλέρ θα παραμείνει ο ηγέτης της Scuderia στην πίστα για έξι ακόμη χρόνια. Το τρέχον συμβόλαιό του με την ιταλική ομάδα λήγει στο τέλος του 2024.

Όπως, όμως, είχε δηλώσει και ο πρόεδρος Έλκαν η Ferrari πιστεύει στον νεαρό Μονεγάσκο και θέλει να τον κρατήσει για πολλά ακόμη χρόνια. Σύμφωνα με την GdS στο νέο συμβόλαιο του Λεκλέρ θα υπάρχει σημαντική αύξηση στον μισθό του.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα ο Σαρλ θα κερδίζει κοντά στα 50 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος. Λογικά η επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας των δύο πλευρών θα γίνει εντός των επόμενων ημερών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πάντως, η Ferrari προσπαθεί να ανανεώσει την συνεργασία της και με τον Κάρλος Σάινθ. Το συμβόλαιο του Ισπανού λήγει επίσης στο τέλος του 2024.

Advertisement

Ο Ισπανός ζητά διετή ανανέωση ενώ φημολογείται ότι η Ferrari είναι διατεθειμένη να του προσφέρει μονοετή με επιλογή ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο.

Ο Έλκαν έχει δηλώσει επίσης ότι στην Ferrari είναι ευχαριστημένοι με το οδηγικό τους δίδυμο. Οι Ιταλοί θα ήθελαν να κρατήσουν και τους δύο οδηγούς τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της επόμενης περιόδου κανονισμών το 2026.

Advertisement

Η διοίκηση της Ferrari θα προσπαθήσει να κλείσει τα ζητήματα αυτά πριν την έναρξη της επόμενης σεζόν. Έτσι θα εξασφαλίσει την απαραίτητη μακροπρόθεσμη σταθερότητα σε όλες τις κρίσιμες θέσεις της ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Άμπου Ντάμπι: Η τελευταία pole της χρονιάς στον Φερστάπεν
Φερστάπεν-Red Bull: Μία ιστορική σεζόν! (+video)
F1 2023: Ανασκόπηση της σεζόν

Advertisement