Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

John Elkann: Nissan και Mitsubishi δεν μένουν εκτός συμφωνίας

Ελλάδα 22:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

John Elkann: Nissan και Mitsubishi δεν μένουν εκτός συμφωνίας

ΝΕΑ

John Elkann: Nissan και Mitsubishi δεν μένουν εκτός συμφωνίας

ΝΕΑ

Σε μία προσπάθεια να πείσει όσο δυνατόν περισσότερο, αλλά και συντομότερα, τους ιθύνοντες της Renault ,ο John Elkann, διέψευσε τους οικονομικούς αναλυτές που ήθελαν τις Nissan-Mitsubishi εκτός από την πρόταση συγχώνευσης της FCA με τους Γάλλους.

Advertisement
Advertisement

 

Ο John Elkann, ο ισχυρός άνδρας της FCA μέσω της οικογένειας Agnelil και συνιδιοκτήτης   της εταιρείας επενδύσεων Exor (διαχειρίστρια όλων των μετοχών της οικογένειας), επιχειρεί να φέρει σε πέρας όσο το δυνατόν πιο σύντομα την συμφωνία για συγχώνευση της FCA με την Renault. Θυμίζουμε πως μία τέτοια συνεργασία, όχι μόνο θα «σώσει» τον  Αμερικανό-ιταλικό όμιλο αλλά θα φέρει τις δύο εταιρίες στην τρίτη θέση της Παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτων. Για να το πετύχει αυτό προσπαθεί να φέρει κοντά τις Nissan και Mitsubishi οι οποίες έχουν «ψυχράνει» τις σχέσεις τους με την Renault λόγω του σκανδάλου Chosn. Επίσης η συμμετοχή των δύο στην συνεργασία με τη Renault θα κάνει περισσότερο εύκολη την συγχώνευση.

Advertisement
Advertisement

Οι οικονομικοί αναλυτές υποστήριζαν ως τώρα πως η πρόταση για την συγχώνευση δεν περιλαμβάνει τη Nissan, επί είκοσι χρόνια συνεργάτη της Renault. Αλλά ο Elkann τους διέψευσε με γραπτή του δήλωση: «Τρέφω μεγάλο σεβασμό για την Nissan και την Mitsubishi, ως επιχειρήσεις αλλά και για τα προϊόντα τους. Η προτεινόμενη συγχώνευσή μας με τη Renault θα δημιουργήσει τη δυνατότητα να οικοδομήσουμε μια παγκόσμια συνεργασία με τρεις μεγάλες εταιρείες σε μια ιδιαίτερη περίοδο για τον κλάδο μας».

Όπως είναι φυσικό, στόχος της FCA και προσωπικά του John Elkann είναι να κάνει εύκολη την συγχώνευση για την Renault ώστε να δημιουργήσει συμμαχίες και όχι ανταγωνιστές και αυτό φαίνεται στη συνέχεια της γραπτής δήλωσης του Elkann, που αναφέρει:

«Η πρότασή για συγχώνευση με την Renault πιστεύω ότι θα δώσει μια νέα μορφή σε πολλά πράγματα. Σκοπός μας είναι να βρούμε έναν κοινό τρόπο που να προσφέρει οφέλη για όλες τις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Nissan και Mitsubishi, που αποτελούν αξιόλογους και σεβαστούς συνεργάτες».

Advertisement