Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Leclerc: Πρέπει να αποδίδουμε καλύτερα τις Κυριακές

Ελλάδα 0:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Leclerc: Πρέπει να αποδίδουμε καλύτερα τις Κυριακές

FORMULA 1

Leclerc: Πρέπει να αποδίδουμε καλύτερα τις Κυριακές

FORMULA 1

Την οπτική του για την φετινή σεζόν έδωσε ο Charles Leclerc σε πρόσφατη συνέντευξή του. Ο οδηγός της Ferrari εστίασε στους τομείς που θα πρέπει να βελτιωθούν εκείνος και η ομάδα του.

Advertisement
Advertisement

Η φετινή χρονιά είχε αρχίσει με πολλές υποσχέσεις για την Ferrari. Η F1-75 αποδείχτηκε ταχύτατη ήδη από τις χειμερινές δοκιμές και ο Charles Leclerc έμοιαζε να βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το νέο του “όπλο”. Δύο νίκες και μία δεύτερη θέση στους τρεις πρώτους αγώνες, είχαν φέρει τον Μονεγάσκο σε πλεονεκτική θέση έναντι του Max Verstappen.

Όμως, από τον αγώνα της Imola ακόμη τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια έκαναν την εμφάνισή του. Το λάθος του Leclerc στο τέλος εκείνου του αγώνα διαδέχτηκαν πολλαπλά λάθη στρατηγικής από την ομάδα και προβλήματα αξιοπιστίας. Το αποκορύφωμα ήταν τα λάθη των Leclerc και Ferrari σε Γαλλία και Ουγγαρία αντίστοιχα. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι εκεί χάθηκαν οι ρεαλιστικές τους ελπίδες για το πρωτάθλημα.

Advertisement
Advertisement

Ο Charles Leclerc δεν είναι από τους ανθρώπους, όμως, που θα φοβηθούν να μιλήσουν ανοιχτά για τέτοιου είδους θέματα. “Νομίζω ότι ως ομάδα θα πρέπει να μάθουμε να εκτελούμε καλύτερα τις Κυριακές. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό” παραδέχθηκε ο Charles.

Τα λάθη του Charles

Ο Charles δεν εξαιρεί τον εαυτό του από την λέξη “ομάδα”. Αναφερόμενος στην δική του συνολική επίδοση είπε: “Προσπαθώ πάντα να πιέζω στο όριο. Και είχα ένα μεγάλο λάθος φέτος στην Γαλλία και ένα μικρότερο στην Imola“.

Advertisement

Ήταν τα λάθη αυτά συνέπειες της υπερβολικής πίεσης στον Charles ώστε να κρατήσει επαφή με τον Verstappen στη βαθμολογία; “Όχι δεν το πιστεύω. Δεν υπερέβαλα εαυτόν όταν έκανα αυτά τα λάθη” αποκρίνεται ο Leclerc. “Στην Imola ήταν απλώς το κίνητρο που είχα για να πετύχω ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην έδρα της Ferrari. Έπρεπε απλώς να είχα συμβιβαστεί με την τρίτη θέση στην οποίαν βρισκόμουν”.

Το λάθος που κόστισε περισσότερο, όμως, ήταν εκείνο του Paul Ricard. Όντας 20 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Verstappen -ο οποίος μόλις είχε κάνει αλλαγή ελαστικών- ο Charles έδειχνε ικανός για μία κρίσιμη νίκη. Όμως, το λάθος του στην Beausset χάρισε τον αγώνα στον οδηγό της Red Bull.

Advertisement

Στην Γαλλία ήμουν άπληστος. Και σε ένα σημείο στο οποίο δεν χρειαζόταν. Αλλά όταν έχεις τόσους πολλούς αγώνες σε μία σεζόν το λάθος θα έρθει κάποια στιγμή. Το σημαντικό, όμως, είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου. Και πιστεύω ότι τελικά έτσι γίνεσαι καλύτερος” σημειώνει ο Leclerc.

Ο πολυπόθητος τίτλος

Ο Kimi Raikkonen είναι ο τελευταίος οδηγός που κέρδισε πρωτάθλημα με την Ferrari, πίσω στο 2007. Η ομάδα κέρδισε το τελευταίο της πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2008. Η Scuderia έχει παλέψει αρκετές φορές για τα πρωταθλήματα έκτοτε. Ποτέ, όμως, με επιτυχία. Πάντα κάτι μοιάζει να λείπει.

Ήταν η φετινή σεζόν απογοητευτική για τον Charles; “Ειλικρινά, είμαι πολύ χαρούμενος με την φετινή σεζόν. Πιστεύω ότι φέτος έγινα καλύτερος οδηγός. Βελτίωσα πολλές πτυχές της οδήγησής μου οι οποίες δεν φαίνονται με γυμνό μάτι” απαντά ο Μονεγάσκος.

Advertisement

Πολλοί πιστεύουν ότι ο Leclerc και η Ferrari δεν μπορούν να διαχειριστούν την πίεση της διεκδίκησης των πρωταθλημάτων. Όμως, ο Charles διαφωνεί. “Σίγουρα βρίσκεσαι στο επίκεντρο της προσοχής όταν μάχεσαι για νίκες. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται πότε τα πας καλά. Και φυσικά σου ασκείται έντονη κριτική όταν κάνεις λάθη. Όμως αυτό είναι προτιμότερο από το να βρίσκεσαι κάπου στην μέση της κατάταξης χωρίς πιθανότητα για νίκη” παρατηρεί ο Leclerc.

Με τέσσερις αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν, οι Ferrari-Leclerc θα έχουν μερικές ακόμη ευκαιρίες για κάποιες νίκες που θα τονώσουν το ηθικό τους. Η πρώτη από αυτές θα είναι στο Austin το προσεχές Σαββατοκύριακο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Verstappen: Μετά τη Γαλλία ήξερα ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα
Mario Andretti: Με τέρμα το γκάζι και στα 82! (+video)
Haas: Πολύ ακριβός ο Mick Schumacher