Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Σουλαγιέμ: Αν χρειαστεί θα φέρω πίσω τον Μάσι!

Ελλάδα 17:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σουλαγιέμ: Αν χρειαστεί θα φέρω πίσω τον Μάσι!

FORMULA 1

Σουλαγιέμ: Αν χρειαστεί θα φέρω πίσω τον Μάσι!

FORMULA 1

Ο πρόεδρος της FIA δείχνει έτοιμος να… βάλει βόμβα στο πρωτάθλημα της F1. Για τον Σουλαγιέμ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο επιστροφής του Μάικλ Μάσι!

Advertisement
Advertisement

Ο Μάσι ήταν ο διευθυντής αγώνων της F1 μέχρι και το φινάλε της σεζόν του 2021 στο Άμπου Ντάμπι. Ωστόσο οι ενέργειές του κατά τους τελευταίους γύρους εκείνου του αγώνα είχαν ξεσηκώσει αντιδράσεις.

Η απόφαση του Μάσι να επιτρέψει σε μερικά μονοθέσια μόνο να προσπεράσουν το Safety Car (όσα ήταν μεταξύ των Χάμιλτον και Φερστάπεν) αλλά και να επανεκκινήσει τον αγώνα στον ίδιο γύρο είχαν προκαλέσει την οργή της Mercedes και του Χάμιλτον. Στο τέλος ο Φερστάπεν κατάφερε να προσπεράσει τον Βρετανό για να πάρει το πρώτο του πρωτάθλημα.

Advertisement
Advertisement

Το σύνολο του βρετανικού τύπου είχε στραφεί εναντίον του Μάσι κατηγορώντας τον ότι ευνόησε τον Φερστάπεν με τις αποφάσεις του. Έπειτα από πολλές πιέσεις και της Mercedes, ο Μάσι αποπέμφθηκε από την θέση του στην F1.

Ο Σουλαγιέμ δεν ήταν τότε πρόεδρος της ομοσπονδίας. Ωστόσο ο Εμιράτης υπερασπίστηκε τον Μάσι σε πρόσφατη συνέντευξή του. «Δεν μπορώ να ζητήσω συγγνώμη για κάτι στο οποίο δεν είχα συμμετοχή. Ωστόσο αν θέλετε μπορώ να ζητήσω συγγνώμη και να φέρω πίσω τον Μάσι. Είναι δίκαιο αυτό;» δήλωσε ο Σουλαγιέμ.

Δεν πτοείται

«Ο δυστυχής ο Μάσι είναι ένα πρόσωπο το οποίο δέχτηκε πολλές άδικες επιθέσεις. Πέρασε πραγματική κόλαση! Όμως αν δω ότι υπάρχει ανάγκη της FIA και ο Μάσι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος δεν θα διστάσω να τον επαναφέρω» δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας.

Advertisement

Φυσικά μία τέτοια πιθανή απόφαση του Σουλαγιέμ θα προκαλούσε… σεισμό στην F1. Όμως ο πρόεδρος της FIA δεν δείχνει να πτοείται από το ενδεχόμενο αυτό. «Απειλούσαν να με σκοτώσουν επειδή είχα την εξουσία να αλλάξω το αποτέλεσμα και δεν το έπραξα» αποκάλυψε ο Σουλαγιέμ.

Advertisement

«Πάντα όταν πηγαίνει η συζήτηση στο Άμπου Ντάμπι τους υπενθυμίζω τον τελικό στο Μουντιάλ του 1966. Ήταν σωστό τότε όταν ευνοήθηκε η Αγγλία; Άλλαξαν το αποτέλεσμα; Nein!» σημείωσε ο πρόεδρος της FIA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φερστάπεν-Red Bull: Μία ιστορική σεζόν! (+video)
McLaren-Aston Martin: Οι ευχάριστες εκπλήξεις
F1: Είναι πολλά τα λεφτά για… τη συμμετοχή!