Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ignite: Η πρωτοβουλία των Hamilton και Mercedes υπέρ της διαφορετικότητας

Ελλάδα 18:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ignite: Η πρωτοβουλία των Hamilton και Mercedes υπέρ της διαφορετικότητας

FORMULA 1

Ignite: Η πρωτοβουλία των Hamilton και Mercedes υπέρ της διαφορετικότητας

FORMULA 1

Από την υπογραφή του φετινού συμβολαίου του με τη Mercedes-AMG Petronas, ο Lewis Hamilton είχε κάνει λόγο για κοινή φιλοσοφία και στρατηγική σε ότι αφορούσε στη στήριξη της διαφορετικότητας αλλά και της ισότητας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό κι όχι μόνο.

Advertisement
Advertisement

Μερικούς μήνες μετά και ενώ οι δύο πλευρές έχουν πρόσφατα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας και για τη διετία 2022-2023, έχουμε την ανακοίνωση των κοινών τους πλάνων, που αφορούν την πρωτοβουλία «Ignite». Πατώντας πάνω στις συστάσεις της «Hamilton Commission», το πρόγραμμα αυτό θα επικεντρωθεί στο να βοηθήσει ταλέντα να ενταχθούν στον κόσμο των αγώνων ασχέτως καταγωγής, χρώματος ή προτιμήσεων και παράλληλα, θα σπείρει έμπνευση και ενθουσιασμό για τους αγώνες μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων STEM.

Για να γίνουν τα παραπάνω, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δημιούργησε το δικό του ίδρυμα, το «Mission 44», στο οποίο θα καταβάλλει από την προσωπική του περιουσία ένα αστρονομικό ποσό: 20 εκατομμύρια λίρες! Θέλει να βοηθήσει οργανισμούς και προγράμματα που θα στοχεύουν στη καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων σε χώρους εργασίας, στην ενίσχυση της διαφορετικότητας σε σημαντικές εργασιακές θέσεις και φυσικά, να βοηθήσει και να αναδείξει ταλέντα από πληθυσμιακές ομάδες με χαμηλή εκπροσώπηση στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

bottas-monaco-21-a1000x600

Advertisement
Advertisement

«Η Mercedes στηρίζει εδώ και καιρό τη φιλοδοξία μου να βελτιώσω τα πράγματα στον τομέα της διαφορετικότητας και των διακρίσεων στη βιομηχανία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είμαι ενθουσιασμένος που μέσω του Ignite θα μπορούμε να συνεργαστούμε με αυτό το στόχο. Ένα ποικίλο εργατικό δυναμικό δεν είναι μόνο πιο επιτυχημένο αλλά και η πιο σωστή από ηθικής πλευράς προσέγγιση σε οποιαδήποτε βιομηχανία. Τα ευρήματα της Hamilton Commission μας έδωσαν μία φανταστική βάση για να ξεκινήσουμε το έργο μας και είμαι πεπεισμένος πως το Ignite θα οδηγήσει σε πραγματικές, απτές αλλαγές στο0 μηχανοκίνητο αθλητισμό. Εδώ και 15 χρόνια, παραμένω ένας από τους λίγους έγχρωμους εμπλεκόμενους στη Formula 1 και είμαι περήφανος που η συνεργασία μου με τη Mercedes θα αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο», είπε ο Hamilton.

Από πλευράς της γερμανικής εταιρείας, ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων Toto Wolff, σχολίασε: «Είμαι ενθουσιασμένος που μπορούμε επιτέλους να μιλήσουμε για τα κοινά μας πλάνα και την πρωτοβουλία Ignite. Απ’ όταν ανακοινώσαμε την πρόθεση μας να δημιουργήσουμε ένα κοινό εγχείρημα, στις αρχές του έτους, δουλέψαμε σκληρά ώστε να οριστικοποιήσουμε τους στόχους μας και την αποστολή μας. Η διαφορετικότητα και η εργασία δίχως αποκλεισμούς, αποτελούν θεμελιώδεις αξίες της ομάδας μας και με την απόλυτη στήριξη της Mercedes-Benz, δεσμευόμαστε να αφήσουμε θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και να οικοδομήσουμε μία πλατφόρμα από την οποία οι μελλοντικές γενιές θα έχουν ευκολότερα πρόσβαση στο φανταστικό μας σπορ. Το Ignite θα συμπληρώσει το πρόγραμμα Accelerate 25 της ομάδας μας και μέσα από αυτές τις πλατφόρμες, ελπίζουμε να δούμε περισσότερα ταλέντα από ομάδες με μειωμένη εκπροσώπηση».

hamilton-imola21-d1000x600

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Νέο F1 Vlog για τη σύγκρουση Hamilton vs Verstappen (video)
Το τρελό κόστος της ζημιάς στο μονοθέσιο του Verstappen!
Η Red Bull τραβάει το σκοινί σχετικά με τη σύγκρουση Verstappen-Hamilton