Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Το τρελό κόστος της ζημιάς στο μονοθέσιο του Verstappen!

Ελλάδα 2:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το τρελό κόστος της ζημιάς στο μονοθέσιο του Verstappen!

FORMULA 1

Το τρελό κόστος της ζημιάς στο μονοθέσιο του Verstappen!

FORMULA 1

Το φυσούν και δεν κρυώνει στη Red Bull Racing, αφού το Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας αποδείχθηκε καταστροφικό με κάθε έννοια για τους ταύρους!

Advertisement
Advertisement

Η αυστριακή ομάδα παρατάχθηκε στο grid του Silverstone απολαμβάνοντας προβάδισμα 44 πόντων έναντι της Mercedes-AMG Petronas και έφυγε από εκεί έχοντας «αέρα» μόλις 4 βαθμών! Όμως και με επιπλοκές σε ότι αφορά στον προϋπολογισμό του έτους.

Βλέπετε η σύγκρουση του Max Verstappen με τον Lewis Hamilton στον πρώτο γύρο του δέκατου αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, αποδείχθηκε εξαιρετικά κοστοβόρα. Βγαίνοντας εκτός δρόμου με 280 km/h και καταλήγοντας στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά, η RB16B του Ολλανδού διαλύθηκε στα εκ ων συνετέθη. Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, έκανε λόγο για λογαριασμό της τάξης του 1.8 εκατομμυρίου δολαρίων!

Advertisement

Θα μου πείτε: «σιγά, ψίχουλα είναι αυτά για μία ομάδα της Formula 1». Μέχρι πέρυσι, θα είχατε δίκιο – ειδικά η RBR φέρεται να ξόδευε ποσά άνω των 500 εκατομμυρίων. Όμως από φέτος, έχουμε καθεστώς budget cap στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Κάθε ομάδα, καλείται να βγάλει τη σεζόν με 145 εκατομμύρια δολάρια στο πορτοφόλι και γι’ αυτό είδαμε για παράδειγμα στο Grand Prix Γαλλίας, να γκρινιάζουν ακόμα και για τη ζημιά που προκαλούσε ένα κερμπ στο πάτωμα των μονοθεσίων.

Advertisement

Όσο κι αν οι ομάδες έχουν τη δική τους «καβάτζα», ένα δηλαδή συγκεκριμένο ποσό το οποίο εξ αρχής κρατούν στην άκρη για τέτοιες περιπτώσεις, εννοείται πως κάθε νέο ατύχημα φέρνει πονοκεφάλους. Πόσο μάλλον αν μιλάμε για 1.8 εκ δολάρια! Πως να μην είναι έξαλλοι μετά το συμβάν;

Advertisement

Ο Horner έγραψε την αποτίμηση της ζημιάς στη στήλη του στο website της ομάδας, εκεί όπου τόνισε πως το όλο θέμα, ακόμα δεν έχει λήξει: «Δεν είναι μυστικό πως νιώθαμε κι ακόμα νιώθουμε, πως στον Hamilton δόθηκε πολύ μικρή ποινή για τέτοιου είδους συμβάν. Δεδομένου της σοβαρότητάς του αλλά και της μικρής ποινής, εξετάζουμε όλα τα δεδομένα και έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε επανεξέταση. Εξετάζουμε όλες τις επιλογές μας».

Παράλληλα, ο Βρετανός αναφέρθηκε και στη συνάντησή του με τον ομόλογό του στην ομάδα της Mercedes, Toto Wolff.

«Όταν άκουσα πως προσπαθούσε να επηρεάσει τους αγωνοδίκες, πήγα να τον βρω και του είπα πως κανένας εκ των δυο μας δεν θα έπρεπε να είναι εκεί και πως δεν είναι σωστό να επεμβαίνουμε στις διαδικασίες αποφάσεων. Είναι ξεκάθαρα γραμμένο στον αγωνιστικό κώδικα πως κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό και χαίρομαι που η FIA ξεκαθάρισε πως ανάλογη προσπάθεια επηρεασμού δεν θα γίνει αποδεχτή στο μέλλον», είπε ο 47χρονος.

Η ουσία είναι πως η μάχη σε οδηγούς και κατασκευαστές κορυφώνεται, η κόντρα εκτός πίστας επίσης γιγαντώνει και αναμένεται να έχουμε νέα επεισόδια, αρχής γενομένης από το Grand Prix Ουγγαρίας, το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε επίσης:
Νέο F1 Vlog για τη σύγκρουση Hamilton vs Verstappen (video)
Το σοκαριστικό team radio του Verstappen (vids)
Το σκεπτικό της απόφασης για την ποινή του Hamilton