Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Red Bull τραβάει το σκοινί σχετικά με τη σύγκρουση Verstappen-Hamilton

Ελλάδα 18:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Red Bull τραβάει το σκοινί σχετικά με τη σύγκρουση Verstappen-Hamilton

FORMULA 1

Η Red Bull τραβάει το σκοινί σχετικά με τη σύγκρουση Verstappen-Hamilton

FORMULA 1

Μπορεί το Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας να αποτελεί παρελθόν, ωστόσο δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένα τα αποτελέσματά του. Κι αυτό διότι η Red Bull Racing κατέθεσε επίσημο αίτημα επανεξέτασης του συμβάντος με πρωταγωνιστές τους Lewis Hamilton και Max Verstappen.

Advertisement
Advertisement

Μία επαφή που έστειλε τον Ολλανδό στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά, κόστισε στους ταύρους γύρω στα 1.8 εκατομμύρια δολάρια και είχε ως συνέπεια στον υπαίτιο του συμβάντος (σύμφωνα με τους αγωνοδίκες), χρονική ποινή 10 δευτερολέπτων.

Μία ποινή που δεν στέρησε από τον παγκόσμιο πρωταθλητή την εντός έδρας νίκη που άλλαξε για τα καλά τις ισορροπίες στις βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών.

Advertisement

Όπως λοιπόν γνωστοποίησε η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού (FIA), η Αυστριακή ομάδα άσκησε το δικαίωμα που της δίνει ο Διεθνής Αγωνιστικός Κώδικας (ISC) και ζήτησε να υπάρξει επανεξέταση της επίμαχης φάσης. Αυτή θα γίνει μέσω βίντεο-κλήσης και θα λάβει χώρα την προσεχή Πέμπτη (29/7), στις 17.00 ώρα Ελλάδας.

Τι σημαίνει όμως αυτό; Στην πραγματικότητα, μιλάμε για ακρόαση όσων έχει να πει η πλευρά της Red Bull Racing, ώστε να αποφασιστεί αν θα ανοίξει ξανά το θέμα. Οι «ταύροι» καλούνται να παρουσιάσουν νέα στοιχεία τα οποία θα κριθούν τόσο σημαντικά, που να προχωρήσουμε σε επανεξέταση.

Advertisement

Το ερώτημα είναι, τι νέα στοιχεία μπορεί να προσκομίσει η πλευρά της Red Bull, από τη στιγμή που οι αγωνοδίκες του Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας (Nish Shetty, Dennis Dean, Loic Bacquelaine, Eric Cowcill και ο εκπρόσωπος των οδηγών, Emanuele Pirro) κατέληξαν στην πρωτόδικη απόφαση έχοντας στη διάθεσή του και όλες τις διαθέσιμες λήψεις αλλά και τις τηλεμετρίες των δύο μονοθεσίων;

Αυτό που έλειπε στην εξέταση του συμβάντος ήταν η άποψη του Verstappen, ο οποίος είχε μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο. Ωστόσο, αυτό δεν λογίζεται ως νέο στοιχείο – τουλάχιστον δεν έφερε αποτέλεσμα στην αντίστοιχη προσπάθεια που είχε κάνει πριν από δύο χρόνια η Scuderia Ferrari, επιδιώκοντας να επανεξεταστεί η ποινή που είχε λάβει ο Sebastian Vettel στη μάχη του με τον Hamilton στο Grand Prix του Καναδά.

Advertisement

Η Red Bull Racing θα έχει τρεις εκπροσώπους στην ακρόαση, με τον team manager Jonathan Wheatley να είναι ένας εξ αυτών. Η FIA ενημέρωσε τη Mercedes-AMG Petronas πως πρέπει να έχει κι αυτή εκπρόσωπο, με όριο ξανά τους 3.

Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον να δούμε τι στοιχεία θα προσκομίσει η πλευρά της αυστριακής ομάδας, αν αυτά θα είναι αρκετά για να πάμε σε επανεξέταση του συμβάντος και σε περίπτωση που φτάσουμε ως εκεί, αν θα αποφασιστεί να τροποποιηθεί η ποινή του Hamilton, κατά συνέπεια και το αποτέλεσμα του αγώνα του Silverstone.

silver-21-start-mercedes-b1000x600

Διαβάστε επίσης:
Αυτή είναι η F1 του 2022 (video)
Ταξιδιάρικο F1 Vlog γυρισμένο στο Red Bull Ring (video)
Θύμα ληστείας στον τελικό του Euro o Lando Norris