Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στη Red Bull ως το 2026 o Christian Horner

Ελλάδα 11:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στη Red Bull ως το 2026 o Christian Horner

FORMULA 1

Στη Red Bull ως το 2026 o Christian Horner

FORMULA 1

Μπορεί η προσοχή όλων να στρέφεται στους οδηγούς, τους αδιαμφισβήτητους «ήρωες» του μαγικού κόσμου της Formula 1, όμως υπάρχουν πολλά ακόμα πρόσωπα-κλειδιά που οδηγούν μία ομάδα στην επιτυχία.

Advertisement
Advertisement

Για τη Red Bull Racing κλειδί στην κατάκτηση τεσσάρων τίτλων στους κατασκευαστές και πέντε πλέον τίτλων στους οδηγούς, είναι η σταθερότητα. Μπορεί από το 2005 να έχουν περάσει αρκετοί οδηγοί από τα μονοθέσιά της. Όμως η διοίκησή της, παραμένει σταθερή.

Επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, από την ίδρυσή της, είναι ο Christian Horner. Και μετά από τη φετινή επιτυχία, όλα δείχνουν πως θα παραμείνει στο «τιμόνι» της ομάδας για πολύ καιρό ακόμα αφού όπως αποκάλυψε ο ισχυρός άνδρας του αγωνιστικού προγράμματος της Red Bull, Helmut Marko, είναι κοντά σε συμφωνία επέκτασης της συνεργασίας τους.

Advertisement
Advertisement

«Ο Christian είναι ο επικεφαλής της ομάδας, είναι στο προσκήνιο ενώ εγώ βρίσκομαι στο παρασκήνιο. Όμως συνεργαζόμαστε αρμονικά, καθορίζουμε τον τρόπο διοίκηση της ομάδας αλλά και τη λειτουργία της. Σε θέματα πολιτικής συνήθως μιλάμε την ίδια γλώσσα. Είναι ένας χαρισματικός διευθυντής με τον οποίο, πριν την κατάκτηση του φετινού τίτλου, ήμασταν ήδη σε διαδικασία επέκτασης της συνεργασίας μας έως το 2026», είπε ο Marko στο Servus TV.

Ήδη, υπάρχουν δημοσιεύματα στην Αγγλία που λένε πως έπεσαν και οι υπόγραφές.

Έπειτα, ο αυστριακός αναφέρθηκε και σε μία ενδιαφέρουσα ιστορία από το παρελθόν – όταν τον επέλεξε να ηγηθεί της προσπάθειας της νεοσύστατης τότε Red Bull Racing, δίχως να έχει την παραμικρή εμπειρία από τη Formula 1 αφού ήταν μόλις 32 ετών.

Advertisement

«Θυμάμαι ο Dietrich Mateschitz (σ.σ. ο ιδιοκτήτης της Red Bull), με είχε ρωτήσει: “Ποιος Κρίστιαν”; Όμως τον ήξερα από τη Formula 3000 και άλλες μικρές κατηγορίες, ήξερα τις φιλοδοξίες και τις ικανότητές του. Και εξελίχθηκε σε έναν σπουδαίο διευθυντή», τόνισε ο Marko.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο «τελευταίος χορός» του 2021 από onboard κάμερες (vid)
Αυτό είναι το τελικό ταμείο της σεζόν του 2021
O Hamilton έγινε και επίσημα… Sir!