Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Honda: Ομάδες την έχουν ήδη προσεγγίσει για το 2026

Ελλάδα 16:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda: Ομάδες την έχουν ήδη προσεγγίσει για το 2026

FORMULA 1

Honda: Ομάδες την έχουν ήδη προσεγγίσει για το 2026

FORMULA 1

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Honda Racing Corporation, Koji Watanabe αρκετές ομάδες έχουν ήδη προσεγγίσει την ιαπωνική εταιρία για ενδεχόμενη συνεργασία από το 2026.

Advertisement
Advertisement

Ο Watanabe έκανε την αποκάλυψη αυτή σε συνέντευξη τύπου στην Ιαπωνία. Αρνήθηκε, όμως, να κατονομάσει τις ομάδες με τις οποίες η Honda έχει συζητήσει.

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής θα προμηθεύει με PU τις Red Bull και AlphaTauri μέχρι και το τέλος του 2025. Όμως, καθώς η Red Bull έχει ήδη συμφωνήσει με την Ford για το 2026, η Honda θα πρέπει να αναζητήσει άλλες ομάδες. Άλλωστε οι Ιάπωνες έχουν ήδη υπογράψει την δήλωση συμμετοχής στην φόρμουλα για τις μονάδες ισχύος του 2026.

Advertisement
Advertisement

«Η Formula 1 στρέφεται όλο και περισσότερο προς τον εξηλεκτρισμό και αυτό ταιριάζει με την φιλοσοφία της εταιρίας μας. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις από κοντά. Γι’ αυτό, άλλωστε, αποφασίσουμε να δηλώσουμε συμμετοχή στην φόρμουλα του 2026» δήλωσε ο Watanabe.

Οι Williams, McLaren και Aston Martin φαντάζουν όλες πιθανές συνεργάτιδες της Honda. Ωστόσο, ο πρόεδρος της HRC δεν κατονόμασε κάποια από αυτές. «Μετά από την υπογραφή, αρκετές ομάδες μας προσέγγισαν. Για την ώρα δεν έχουμε λάβει κάποια τελική απόφαση».

Advertisement

Πολλές φήμες ακούγονται τον τελευταίο καιρό σχετικά με επανένωση των McLaren και Honda από το 2026. Όμως, ο Zak Brown πρόσφατα δήλωσε ευχαριστημένος από την συνεργασία που έχει με την Mercedes.

Τέλος, ο Watanabe ξεκαθάρισε ότι δεν βλέπει ως αποτυχία της Honda την συμφωνία που έκανε η Red Bull με την Ford. «Έχουμε μία εξαιρετική τεχνική συνεργασία μαζί τους. Και από φέτος οι PU θα ονομάζονται Honda RBPT». Επιπλέον και τα λογότυπα της Honda θα παραμείνουν στις Red Bull και AlphaTauri για το 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Domenicali: Αποχώρηση της F1 από χώρες που δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα
FIA: Διευκρινίσεις για την απαγόρευση δηλώσεων στους οδηγούς
Alfa Romeo: Δεν είναι σίγουρη η αποχώρησή της από την F1