Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

FIA: Διευκρινίσεις για την απαγόρευση δηλώσεων στους οδηγούς

Ελλάδα 21:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

FIA: Διευκρινίσεις για την απαγόρευση δηλώσεων στους οδηγούς

FORMULA 1

FIA: Διευκρινίσεις για την απαγόρευση δηλώσεων στους οδηγούς

FORMULA 1

Η FIA εξέδωσε ανακοίνωση στην οποίαν διευκρινίζονται λεπτομέρειες σχετικά με την πολυσυζητημένη απαγόρευση δηλώσεων στους συμμετέχοντες στις διοργανώσεις της.

Advertisement
Advertisement

Η παγκόσμια ομοσπονδία είχε αλλάξει τον διεθνή αθλητικό κώδικα σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα ξεσηκώνοντας πολλές αντιδράσεις. Σύμφωνα με τις αλλαγές απαγορευόταν δηλώσεις πολιτικού, θρησκευτικού ή προσωπικού περιεχομένου σε όσους συμμετέχουν στις διοργανώσεις της.

Ασφαλώς, στην απαγόρευση αυτή συμπεριλαμβάνονταν και οι οδηγοί της F1. Πολλοί είχαν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους σχετικά με την απόφαση της ομοσπονδίας. Οι Hamilton, Verstappen, Russell ήταν από τους πρώτους οδηγούς που θεώρησαν ότι επρόκειτο για μία υπερβολική απόφαση. Σύμφωνος μαζί τους φαίνεται πως είναι και ο CEO της F1, Stefano Domenicali.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, η ομοσπονδία προχώρησε την Παρασκευή στην έκδοση οδηγίας όπου καθορίζονται οι περιπτώσεις στις οποίες ισχύει η απαγόρευση δηλώσεων. Η FIA επιμένει ότι οι οδηγοί είναι ελεύθεροι να εκφράζουν τις απόψεις τους αλλά εντός ορισμένων πλαισίων.

Συγκεκριμένα η οδηγία αναφέρει: «οι οδηγοί μπορούν να εκφράζουν απόψεις πολιτικής, θρησκευτικής και προσωπικής φύσεως πριν, κατά τη διάρκεια και έπειτα από κάθε αγώνα. Απαγορεύεται ωστόσο να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση (σ.σ. στην λέξη αυτή συμπεριλαμβάνονται και χειρονομίες ή κομμάτια ρουχισμού) κατά την διάρκεια της παρέλασης των οδηγών, στις τελετές ανάκρουσης εθνικών ύμνων, στο podium και στις ομαδικές φωτογραφίσεις».

Advertisement

Το ίδιο ισχύει και για τις συνεντεύξεις τύπου της FIA εκτός και εάν ερωτηθούν άμεσα για ένα θέμα από διαπιστευμένο δημοσιογράφο. Η οδηγία καταλήγει αναφέροντας ότι ή όποια παράβαση θα θεωρηθεί ότι παραβιάζει την αρχή ουδετερότητας της ομοσπονδίας. Το εάν έχει γίνει παράβαση θα αξιολογείται από τους αγωνοδίκες ανά περίπτωση. Εξαιρούνται περιπτώσεις στις οποίες η FIA έχει χορηγήσει έγγραφη άδεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Domenicali: Αποχώρηση της F1 από χώρες που δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα
Ferrari SF-23: Μπορεί να φέρει την Scuderia στην κορυφή; (+video)
Gilles εναντίον Didier (+video)

Advertisement